HIRDETŐ

Elképesztően finom cseresznyés lepény

Ez a cseresznyés lepény elképesztően finom és könnyen elkészíthető. Tökéletes tea vagy kávé mellé vagy akár desszertként is. Az édes- krémes tészta kiválóan harmonizál az édes cseresznyékkel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 212 bögre liszt Hozzáadott
  • 1 Csésze cukor Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 12 Csésze olvasztott vaj Hozzáadott
  • 12 Csésze tej Hozzáadott
  • 2 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 3 Csésze kimagozott cseresznye Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

A lisztet, a cukrot és a sütőport egy nagy tálban összekeverjük.

3. Lépés

Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojásokat, a tejet és a vanília kivonatot. Alaposan összekeverjük, amíg egy sűrű tésztát kapunk.

4. Lépés

A tésztát egy sütőpapírral borított tepsibe simítjuk.

5. Lépés

A tészta tetejére egyenletesen eloszlatjuk a kimagozott cseresznyét.

6. Lépés

6 A sütőben 35 percig sütjük, vagy amíg a cseresznye elkezd barnulni a tetején.

7. Lépés

Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Vágjuk fel darabokra és tálaljuk frissen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új