HIRDETŐ

Erdélyi kürtőskalács

Székely ünnepi sütemény kelttésztából.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tésztához

  • 60 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 212 dl tej Hozzáadott
  • 312 dkg friss élesztő Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 6 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Forgatáshoz

  • 1 Maroknyi dió Hozzáadott
  • 6 ek cukor Hozzáadott
  • 4 ek kókuszreszelék Hozzáadott
  • Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Fém üdítős dobozokat teljesen befedünk alufóliával.

2. Lépés

A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, ebbe belemorzsoljuk az élesztőt. Ehhez hozzáöntjük a langyos tejet. Letakarva 5-10 perc alatt felfuttatjuk.

3. Lépés

A vajat, a cukrot, sót és a tojásokat összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez, ezután simára dagasztjuk a tésztát.

4. Lépés

A tésztát cipóvá formáljuk, meghintjük egy kis liszttel, majd letakarva 35-40 percig duplájára dagasztjuk.

5. Lépés

A tésztát kinyújtjuk, majd kézzel 2 cm széles csíkokat vágunk belőle. A kalácssütésre szolgáló dobozokat bevajazzuk, majd egy-két csíkot feltekerünk rá.

6. Lépés

A dobozra tekert kalácsot megkenjünk olajjal, és egy tálcára kristálycukrot szórunk, majd meghengergetjük a tésztát sütés előtt.

7. Lépés

Kb. 200 fokon 5 percenként megforgatva, 20 percig sütjük. Akkor lesz kész, ha a cukor megkaramellizálódik a tésztán. Ezután szórhatunk rá kókuszt, diót, fahéjat, kakaót.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1154 receptek

Mascarpone

126 receptek

Olcsó ételek

470 receptek

Sütemények

820 receptek

Gyors ételek

1930 receptek

Szószok

268 receptek

Desszert

1816 receptek

Tészta

337 receptek

Túró

228 receptek