HIRDETŐ

Erdélyi kürtőskalács

Székely ünnepi sütemény kelttésztából.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tésztához

  • 60 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 212 dl tej Hozzáadott
  • 312 dkg friss élesztő Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 6 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Forgatáshoz

  • 1 Maroknyi dió Hozzáadott
  • 6 ek cukor Hozzáadott
  • 4 ek kókuszreszelék Hozzáadott
  • Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Fém üdítős dobozokat teljesen befedünk alufóliával.

2. Lépés

A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, ebbe belemorzsoljuk az élesztőt. Ehhez hozzáöntjük a langyos tejet. Letakarva 5-10 perc alatt felfuttatjuk.

3. Lépés

A vajat, a cukrot, sót és a tojásokat összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez, ezután simára dagasztjuk a tésztát.

4. Lépés

A tésztát cipóvá formáljuk, meghintjük egy kis liszttel, majd letakarva 35-40 percig duplájára dagasztjuk.

5. Lépés

A tésztát kinyújtjuk, majd kézzel 2 cm széles csíkokat vágunk belőle. A kalácssütésre szolgáló dobozokat bevajazzuk, majd egy-két csíkot feltekerünk rá.

6. Lépés

A dobozra tekert kalácsot megkenjünk olajjal, és egy tálcára kristálycukrot szórunk, majd meghengergetjük a tésztát sütés előtt.

7. Lépés

Kb. 200 fokon 5 percenként megforgatva, 20 percig sütjük. Akkor lesz kész, ha a cukor megkaramellizálódik a tésztán. Ezután szórhatunk rá kókuszt, diót, fahéjat, kakaót.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek