HIRDETŐ

Erdélyi kürtőskalács

Székely ünnepi sütemény kelttésztából.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tésztához

  • 60 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 212 dl tej Hozzáadott
  • 312 dkg friss élesztő Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 6 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Forgatáshoz

  • 1 Maroknyi dió Hozzáadott
  • 6 ek cukor Hozzáadott
  • 4 ek kókuszreszelék Hozzáadott
  • Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Fém üdítős dobozokat teljesen befedünk alufóliával.

2. Lépés

A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, ebbe belemorzsoljuk az élesztőt. Ehhez hozzáöntjük a langyos tejet. Letakarva 5-10 perc alatt felfuttatjuk.

3. Lépés

A vajat, a cukrot, sót és a tojásokat összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez, ezután simára dagasztjuk a tésztát.

4. Lépés

A tésztát cipóvá formáljuk, meghintjük egy kis liszttel, majd letakarva 35-40 percig duplájára dagasztjuk.

5. Lépés

A tésztát kinyújtjuk, majd kézzel 2 cm széles csíkokat vágunk belőle. A kalácssütésre szolgáló dobozokat bevajazzuk, majd egy-két csíkot feltekerünk rá.

6. Lépés

A dobozra tekert kalácsot megkenjünk olajjal, és egy tálcára kristálycukrot szórunk, majd meghengergetjük a tésztát sütés előtt.

7. Lépés

Kb. 200 fokon 5 percenként megforgatva, 20 percig sütjük. Akkor lesz kész, ha a cukor megkaramellizálódik a tésztán. Ezután szórhatunk rá kókuszt, diót, fahéjat, kakaót.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Túró

281 receptek

Fojtogató

137 receptek

Húsételek

1230 receptek