HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Erdélyi salátaleves

Hagyományőrző recept.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Fej saláta Hozzáadott
  • 1 csokor zöld fokhagyma Hozzáadott
  • 200 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 4 tojás plusz egy sárgája Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 2 evőkanál ecet Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Felvágjuk a szalonnát és serpenyőben megpirítjuk, majd a zsírját egy fazékba öntjük. 4 tojást felverünk villával és a zalonnára öntjük a serpenyőbe. Ebből vastag omlettet készítünk. Ha elkészült, feldaraboljuk.

2. Lépés

A szalonnazsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadunk egy kis kanál pirospaprikát. Ezután felöntjük 2,5 liter vízzel és sózzuk, borsozzuk. Ezeket összefőzzük, aztán adjuk hozzá a széttépkedett salátaleveleket és azzal is főzzük egy pár percet.

3. Lépés

A tojássárgáját elkeverjük tejföllel és 1-2 merőkanál levest is hozzákeverünk. Ezután visszaöntjük a fazékba az egészet. Végül beleborítjuk az omlettet és 2 evőkanál ecetet. Melegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

484 receptek

Mascarpone

140 receptek

Köretek

943 receptek

Desszert

1909 receptek

Húsételek

1195 receptek

Gyors ételek

2051 receptek

Vacsora

1621 receptek

Sütemények

827 receptek