HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Fanyar, ropogós savanyú uborkaszósz

Ez a savanyúságmártás tökéletes kiegészítője számos ételnek, a hamburgertől a csirkéig vagy salátákig. Frissességet kölcsönöz, és egyszerű elkészítése miatt a konyhámban a kedvenc receptem.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 csésze Kapros uborka, apróra vágva Hozzáadott
  • 12 csésze Kapros uborkalé Hozzáadott
  • 14 csésze Dijoni mustár Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fokhagymapor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hagymapor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Friss kapor, apróra vágva Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Kezdjük egy csésze kapros uborka finomra aprításával. Nagyon fontos, hogy a lehető legkisebbre vágjuk őket; szerintem így a mártás jobb állagú lesz.

2. Lépés

Miután az uborkát kellőképpen felaprította, mérjen ki fél csésze kapros uborkalevet. Javaslom, hogy közvetlenül a savanyúságos üvegből származó levet használjuk - ez erősebb, hitelesebb savanyúság ízt ad a mártásnak.

3. Lépés

Egy kis tálban keverje össze a finomra vágott kapros uborkát és az uborkalevet. Adjuk hozzá a dijoni mustárt. A mustár kellemesen csípős ízt ad, amely jól párosul a savanyúsággal, és fokozza az általános ízt.

4. Lépés

Keverje bele a fokhagyma- és hagymaport. Ezek a fűszerek még jobban elmélyítik az ízt, így a mártás erőteljes és csábító lesz.

5. Lépés

Ezután mossunk meg és aprítsunk fel egy bő evőkanálnyi friss kaprot. A friss fűszernövények hozzáadása élénk, friss minőséget ad a mártásnak, amely feldobja a nehezebb ízeket.

6. Lépés

Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük a mártást. Én csak egy-egy csipetnyit szeretek hozzáadni, mivel az uborkalé és a mustár máris kellemesen sós és csípős.

7. Lépés

Keverje meg alaposan a mártást, amíg minden összetevő jól összeáll. Azonnal tálalhatja, de én úgy találom, hogy ha hagyja állni, és egy órát vagy annál tovább hűtőben állni, akkor az ízek igazán összeolvadnak.

Hasonló receptek

Tzatziki szósz

Hagyományos görög uborkás-joghurtos szósz, mely nemcsak remek mártogatós, de húsok mellé is remekül illik.

Házi készítésű krémes uborkaöntet

Az uborka frissítő uborka, amely fanyar ecettel és aromás fűszernövényekkel keveredik, egészséget és kényeztetést sugároz.

Hogyan készítsünk autentikus görög Tzatziki szószt?

Ez a görög Tzatziki szósz nagyon jól illik a grillezett húsokhoz, salátákhoz vagy kenyérmártásként, és az a nagyszerű benne, hogy nagyon könnyű elkészíteni.

Görög tzatziki

A tzatziki egy frissítő tejszínes suósz, amely fokozatosan vonzott magához egyre több rajongót az egész világon. Önállóan vagy vegyes salátákkal, sült húsokkal és pitákban is tálalhatjuk.

Savanyú uborka hideg tálakhoz

A savanyú uborka ízletes kiegészítő mindenféle ételhez - legyen szó hideg tálakról a meleg vacsorákról. Az alábbi recept egyszerű, és bár néhány hétig tart, hogy az uborkák savanyúak legyenek, az összes munka elvégezhető néhány órán belül.

Görög Tzatziki Szósz

A friss és ízletes görög tzatziki szósz tökéletes kísérője lehet salátáknak, grillezett húsoknak vagy akár pita kenyérrel tálalva.

Egészséges krémes görög joghurtos salátaöntet

Ez a görög joghurtos öntet recept egy egészségesebb csavar a krémes salátaöntethez, amit mindannyian ismerünk és szeretünk. A görög joghurt, fokhagyma, citrom és kapor keverékével tele van élénk ízekkel, és nemcsak salátákhoz, hanem szendvicsekhez, zöldségmártogatósként vagy akár pácként is jól használható. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, tökéletes a rohanó hétköznapokra.
S.Hanna
S.Hanna
Zöldfűszeres remulád mártás
Videorecept

Zöldfűszeres remulád mártás

A tartalmas, zöldfűszeres remuládot rántott zöldségek mellé kínáljuk.

Hasonló receptek

Tzatziki szósz

Hagyományos görög uborkás-joghurtos szósz, mely nemcsak remek mártogatós, de húsok mellé is remekül illik.

Házi készítésű krémes uborkaöntet

Az uborka frissítő uborka, amely fanyar ecettel és aromás fűszernövényekkel keveredik, egészséget és kényeztetést sugároz.

Hogyan készítsünk autentikus görög Tzatziki szószt?

Ez a görög Tzatziki szósz nagyon jól illik a grillezett húsokhoz, salátákhoz vagy kenyérmártásként, és az a nagyszerű benne, hogy nagyon könnyű elkészíteni.

Görög tzatziki

A tzatziki egy frissítő tejszínes suósz, amely fokozatosan vonzott magához egyre több rajongót az egész világon. Önállóan vagy vegyes salátákkal, sült húsokkal és pitákban is tálalhatjuk.

Savanyú uborka hideg tálakhoz

A savanyú uborka ízletes kiegészítő mindenféle ételhez - legyen szó hideg tálakról a meleg vacsorákról. Az alábbi recept egyszerű, és bár néhány hétig tart, hogy az uborkák savanyúak legyenek, az összes munka elvégezhető néhány órán belül.

Görög Tzatziki Szósz

A friss és ízletes görög tzatziki szósz tökéletes kísérője lehet salátáknak, grillezett húsoknak vagy akár pita kenyérrel tálalva.

Egészséges krémes görög joghurtos salátaöntet

Ez a görög joghurtos öntet recept egy egészségesebb csavar a krémes salátaöntethez, amit mindannyian ismerünk és szeretünk. A görög joghurt, fokhagyma, citrom és kapor keverékével tele van élénk ízekkel, és nemcsak salátákhoz, hanem szendvicsekhez, zöldségmártogatósként vagy akár pácként is jól használható. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, tökéletes a rohanó hétköznapokra.
S.Hanna
S.Hanna
Zöldfűszeres remulád mártás
Videorecept

Zöldfűszeres remulád mártás

A tartalmas, zöldfűszeres remuládot rántott zöldségek mellé kínáljuk.

Reels

Új