HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : olgakr

Finom kiwi lekvár

A kiwi lekvár igazi ízszenzáció, egyedülálló trópusi ízével és élénkzöld színével. Saját tapasztalatból mondhatom, hogy ez a recept üdítő változatosságot jelent a megszokott lekvárfajtákhoz képest. Az üvegben lévő kivi ragyogása már sok reggelizőasztalt feldobott.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Kiwik Hozzáadott
  • 500 g Zselésítő cukor kettő az egyhez Hozzáadott
  • Egy citrom leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kiwi lekvár készítéséhez - először hámozzuk meg a kivit, és vágjuk apró darabokra. Fontos, hogy érett, de ne túlérett kivit használjunk, különben túl sok vizet engedhet ki.

2. Lépés

A kividarabokat tegyük egy nagy serpenyőbe, és villával vagy krumplinyomóval pépesítsük egy kicsit. Itt variálhat attól függően, hogy mennyire szereti a lekvárt darabosra. Én személy szerint szeretek néhány nagyobb darabot meghagyni, hogy legyen némi textúrája.

3. Lépés

Most adjuk hozzá a befőzőcukrot és egy citrom levét. A citrom nemcsak extra frissességet ad a lekvárnak, hanem segít a zselésedésben is, és megőrzi a kivi élénkzöld színét.

4. Lépés

Forraljuk fel a keveréket, és állandóan kevergetve hagyjuk főni kb. 4 percig. Ügyeljünk arra, hogy semmi ne égjen meg. A kezdetben habos kása mostanra kissé besűrűsödik.

5. Lépés

Óvatosan öntse a forró kivilekvárt sterilizált üvegekbe, azonnal zárja le őket, és 5 percre fordítsa fejjel lefelé. Ez vákuumhatást hoz létre, és a lekvár tovább tartható.

6. Lépés

Tedd ezt a finom kenetet a reggeli fénypontjává, vagy add oda eredeti ajándékként. A konyhaasztalnál mindenki le lesz nyűgözve!

Hasonló receptek

Birslekvár nagymama receptje szerint

Szeretem a családomnak és a barátaimnak kínálni ezt a nagymama receptjéből készült birsalmakocsonyát. Aromás, édes, és mindig a nagymamám házában töltött meleg és meghitt délutánokra emlékeztet. Mindig kell hozzá egy kis türelem, de az eredmény minden alkalommal megéri!

Forralt bor lekvár receptje

Ezt a forraltboros lekvárt minden évben elkészítem karácsony előtt. A karácsonyi piac fűszeres, melegítő ízét egyenesen a reggeli tekercsbe varázsolja. A fahéj, a szegfűszeg és a narancshéj gazdag ízvilágával ízletes kezdése a napnak, és tökéletes házi ajándék karácsonyra.

Házi mandarin lekvár

Mindig is nagy rajongója voltam a lekvárnak, és már többször kísérleteztem különböző gyümölcsökkel. De a mandarin lekvár igazán kiemelkedik. Olyan élénk, citrusos íze van, ami egyszerűen feldobja a pirítóst, a süteményt vagy a joghurtot, amihez hozzáadod. Ezzel a recepttel a leghidegebb évszakban is élvezheted a téli frissességet.

Készítsen saját alma- és körte lekvárt

A családomban mindig is nagy jelentőséget tulajdonítottunk a házi lekvárnak. Egy nagyon különleges recept, amit minden évben ősszel készítek, az alma-körtelekvár. Egyszerű recept, de az édes és savanyú gyümölcsök minőségéből él. Legszívesebben a saját kertünkből származó almát és körtét használom.

Házi birsalmalekvár

Minden évben a birsalmaszezonban különösen várom, hogy elkészíthessem a házi birsalmalekvárt. Ez egy régóta bevált családi recept, amely generációkon át öröklődik, és újra és újra szeretjük. Az ízei intenzívek és az aranyló őszi napokat idézik.

Speculoos krémkenyér

A következő speculoos krém receptje nemcsak karácsonyra tökéletes, hanem minden olyan napra, amikor édes és finom nassolnivalóra vágyik. Miután magam is számtalanszor elkészítettem ezt a receptet, elmondhatom, hogy mindig az ünnepi sütésem egyik nagy kedvence. Ez a krém az egyik kedvencem lett, és garantálom, hogy a családod és a barátaid is ugyanúgy szeretni fogják.

Süss vegán almás kenyeret

Szenvedélyes pékként és igazi almaimádóként az almás kenyér már régóta a konyhai sütési kísérleteim egyik alapköve. Úgy találom, hogy édes reggeliként éppúgy jól működik, mint kávés süteményként vagy téli teasüteményként. Illatos, fahéjas almaillatával nemcsak az érzékeket élénkíti, hanem otthonosságot is áraszt az egész házban.

Egészséges reggeli - főzés zabpehely

A zabkása mindig is a családom kedvence volt. Különösen a hideg téli hónapokban, vagy amikor kicsit betegnek érezzük magunkat, ennek a melegítő és egészséges zabkásának a receptje pont megfelelő - könnyen elkészíthető, és minden alkalommal csodát tesz velünk.

Hasonló receptek

Birslekvár nagymama receptje szerint

Szeretem a családomnak és a barátaimnak kínálni ezt a nagymama receptjéből készült birsalmakocsonyát. Aromás, édes, és mindig a nagymamám házában töltött meleg és meghitt délutánokra emlékeztet. Mindig kell hozzá egy kis türelem, de az eredmény minden alkalommal megéri!

Forralt bor lekvár receptje

Ezt a forraltboros lekvárt minden évben elkészítem karácsony előtt. A karácsonyi piac fűszeres, melegítő ízét egyenesen a reggeli tekercsbe varázsolja. A fahéj, a szegfűszeg és a narancshéj gazdag ízvilágával ízletes kezdése a napnak, és tökéletes házi ajándék karácsonyra.

Házi mandarin lekvár

Mindig is nagy rajongója voltam a lekvárnak, és már többször kísérleteztem különböző gyümölcsökkel. De a mandarin lekvár igazán kiemelkedik. Olyan élénk, citrusos íze van, ami egyszerűen feldobja a pirítóst, a süteményt vagy a joghurtot, amihez hozzáadod. Ezzel a recepttel a leghidegebb évszakban is élvezheted a téli frissességet.

Készítsen saját alma- és körte lekvárt

A családomban mindig is nagy jelentőséget tulajdonítottunk a házi lekvárnak. Egy nagyon különleges recept, amit minden évben ősszel készítek, az alma-körtelekvár. Egyszerű recept, de az édes és savanyú gyümölcsök minőségéből él. Legszívesebben a saját kertünkből származó almát és körtét használom.

Házi birsalmalekvár

Minden évben a birsalmaszezonban különösen várom, hogy elkészíthessem a házi birsalmalekvárt. Ez egy régóta bevált családi recept, amely generációkon át öröklődik, és újra és újra szeretjük. Az ízei intenzívek és az aranyló őszi napokat idézik.

Speculoos krémkenyér

A következő speculoos krém receptje nemcsak karácsonyra tökéletes, hanem minden olyan napra, amikor édes és finom nassolnivalóra vágyik. Miután magam is számtalanszor elkészítettem ezt a receptet, elmondhatom, hogy mindig az ünnepi sütésem egyik nagy kedvence. Ez a krém az egyik kedvencem lett, és garantálom, hogy a családod és a barátaid is ugyanúgy szeretni fogják.

Süss vegán almás kenyeret

Szenvedélyes pékként és igazi almaimádóként az almás kenyér már régóta a konyhai sütési kísérleteim egyik alapköve. Úgy találom, hogy édes reggeliként éppúgy jól működik, mint kávés süteményként vagy téli teasüteményként. Illatos, fahéjas almaillatával nemcsak az érzékeket élénkíti, hanem otthonosságot is áraszt az egész házban.

Egészséges reggeli - főzés zabpehely

A zabkása mindig is a családom kedvence volt. Különösen a hideg téli hónapokban, vagy amikor kicsit betegnek érezzük magunkat, ennek a melegítő és egészséges zabkásának a receptje pont megfelelő - könnyen elkészíthető, és minden alkalommal csodát tesz velünk.

Reels

Új