HIRDETŐ

Forrás: irynamelnykphotos from Canva

Főtt paradicsomszósz tésztához

Tésztához való főtt paradicsomszósz receptje, amelyet elkészíthetsz, hogy egész télen el tudj raktározni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 kg Friss paradicsom Hozzáadott
  • 1 db vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Maroknyi Friss fűszernövények (bazsalikom, oregánó kakukkfű) Hozzáadott
  • 2 kanalak Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 kanál Sók Hozzáadott
  • 1 kanál Cukor Hozzáadott
  • 12 kanalak őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A paradicsomokat megmossuk és negyedekre vágjuk. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát.

2. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk néhány percig, amíg a hagyma színe el nem kezd megváltozni.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, sót, cukrot és borsot. Fedjük le, és főzzük körülbelül egy órán át közepes lángon. A lassú főzés minden ízt felszabadít, és a szósz finom lesz.

4. Lépés

Amikor a paradicsom teljesen megpuhult, adjuk hozzá a friss fűszernövényeket. Ezután a mártást merülőmixerrel simára turmixoljuk.

5. Lépés

Öntse a kész mártást az előre elkészített befőttesüvegekbe. Mindig győződjön meg arról, hogy az üvegek tiszták és sterilek, hogy elkerülje a nem kívánt erjedést.

6. Lépés

Zárja le az üvegeket, és forralja körülbelül 20 percig.

7. Lépés

Ha kihűlt, vegyük ki őket az edényből, és tároljuk sötét helyen.

Hasonló receptek

Olaszos paradicsomszósz, pizzához vagy tésztához

Az olaszos paradicsomszósz az olasz konyha szerves része. Képes minden olasz stílusú ételt feldobni, legyen szó pizzáról, tésztáról vagy bármilyen húsos fogásról. Egy igazán autentikus ízélmény, amit bárki könnyedén elkészíthet a saját konyhájában.

Bolognai szósz telire

Az igazi bolognai szósz Itália legismertebb és legkedveltebb szósza. Gazdag íze és könnyű elkészítése teszi szinte elengedhetetlen alkotóelemévé olaszos tésztaétkeinknek.

Erdélyi zakuszka, a hagyományos padlizsánkrém

Az Erdélyi zakuszka egy hagyományos román és magyar padlizsánkrém, amelyet főként télen fogyasztanak, és hosszú eltarthatóságának köszönhetően tökéletes készlet lehet a hideg hónapokra. Ebben a receptben 4-5 üveg elkészítésére találsz utasítást.

Tökéletes Pizzaszósz akár tésztákhoz is

Ez egy egyszerű, mégis ízletes pizzaszósz recept, amelyet különféle pizza verziókhoz, sőt akár tésztákhoz is használhatunk. A szósz alapját a hagyományos olasz összetevők, a paradicsom, a fokhagyma, a bazsalikom és az oregano adják. Ha friss fűszernövényeket használunk, az igazi, autentikus olasz íz érdekében, a végeredmény mindenkit lenyűgöz.

Paradicsomszósz püréből

Ha egy egyszerű és gyors módot keresel arra, hogy egy kis pikantériát adj az ételeidnek, próbáld ki ezt a paradicsompürés mártást. Akár tésztához, akár pizzához, akár más ételek alapanyagaként használja, nagyszerű választás.

Ketchup

A házi ketchup a tökéletes választás, ha szereted a hagyományos ízeket és szeretnél kísérletezni a saját konyhádban.

Erdélyi padlizsánkrém

Erdélyi padlizsánkrém - vagy ahogy sokan ismerik, zakuszka -, a nagymamák konyhájának kedves emléke. Egy ízletes, tökéletes őszi tartósító, amelyet egyszerűen el lehet készíteni és sokféle módon fel lehet használni főzés során.

Pizza szósz

Egy finom házi paradicsomszósz receptje pizzához.

Hasonló receptek

Olaszos paradicsomszósz, pizzához vagy tésztához

Az olaszos paradicsomszósz az olasz konyha szerves része. Képes minden olasz stílusú ételt feldobni, legyen szó pizzáról, tésztáról vagy bármilyen húsos fogásról. Egy igazán autentikus ízélmény, amit bárki könnyedén elkészíthet a saját konyhájában.

Bolognai szósz telire

Az igazi bolognai szósz Itália legismertebb és legkedveltebb szósza. Gazdag íze és könnyű elkészítése teszi szinte elengedhetetlen alkotóelemévé olaszos tésztaétkeinknek.

Erdélyi zakuszka, a hagyományos padlizsánkrém

Az Erdélyi zakuszka egy hagyományos román és magyar padlizsánkrém, amelyet főként télen fogyasztanak, és hosszú eltarthatóságának köszönhetően tökéletes készlet lehet a hideg hónapokra. Ebben a receptben 4-5 üveg elkészítésére találsz utasítást.

Tökéletes Pizzaszósz akár tésztákhoz is

Ez egy egyszerű, mégis ízletes pizzaszósz recept, amelyet különféle pizza verziókhoz, sőt akár tésztákhoz is használhatunk. A szósz alapját a hagyományos olasz összetevők, a paradicsom, a fokhagyma, a bazsalikom és az oregano adják. Ha friss fűszernövényeket használunk, az igazi, autentikus olasz íz érdekében, a végeredmény mindenkit lenyűgöz.

Paradicsomszósz püréből

Ha egy egyszerű és gyors módot keresel arra, hogy egy kis pikantériát adj az ételeidnek, próbáld ki ezt a paradicsompürés mártást. Akár tésztához, akár pizzához, akár más ételek alapanyagaként használja, nagyszerű választás.

Ketchup

A házi ketchup a tökéletes választás, ha szereted a hagyományos ízeket és szeretnél kísérletezni a saját konyhádban.

Erdélyi padlizsánkrém

Erdélyi padlizsánkrém - vagy ahogy sokan ismerik, zakuszka -, a nagymamák konyhájának kedves emléke. Egy ízletes, tökéletes őszi tartósító, amelyet egyszerűen el lehet készíteni és sokféle módon fel lehet használni főzés során.

Pizza szósz

Egy finom házi paradicsomszósz receptje pizzához.

Reels

Új