HIRDETŐ

Forrás: Canva

Gyömbéres eperdzsem

Eperdzsem pillnatok alatt, ami ízletes a nyári napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 1 kg Eper Hozzáadott
  • 30 g gyömbér Hozzáadott
  • 350 g cukor Hozzáadott
  • 1 cs dzsemfix Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk. Kimérünk 1000 g-ot és pépesítjük. A gyömbért megtisztítjuk, és sajtreszelőn lereszeljük.

2. Lépés

Az epret és a gyömbért egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért cukrot és a dzsemfixet.

3. Lépés

Ezt állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Majd azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új