:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Aki-MtBDZUxv9huVFqod/8f26ef31d33954fd51fca2918b4567.jpeg)
Forrás: Pixabay: Hilda_Smith
Gyömbéres keksz
Ez a keksz igazán gyorsan és könnyen elkészíthető, nagyon finom íze van, és remek az ünnepi asztalra is. Akármilyen alkalomra készíthető, legyen az karácsony, vagy egyszerűen csak egy családi összejövetel. Ha szereted a gyömbér ízét, és szeretnél valami különlegeset készíteni, próbáld ki ezt a receptet!
Hozzávalók
- 2 Csésze liszt
- 1 Csésze vaj
- 1 Csésze nádcukor
- 1 evőkanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál Fahéj
- 1 teáskanál Szegfűszeg
- 1 tojás
- 1⁄2 Csésze méz
Eljárás
Először is a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Érdemes ebben az időben előkészíteni a sütőtálat is, berakni a sütőpapírt, hogy azonnal beletudjuk tenni a kekszeket.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szegfűszeget és a gyömbért. Lehetőség szerint kézzel is átkeverheted párszor, hogy biztosan teljesen elkeveredjenek a száraz hozzávalók.
Egy másik tálban keverd össze a vajat és a cukrot, majd add hozzá a tojást és a mézet. Ügyelj rá, hogy a vaj ne legyen túl forró, mert megsütheti a tojást!
Keverd össze a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókkal. Jól dolgozd össze, hogy ne legyenek csomók a tésztában.
Formálj kis golyókat a tésztából, és helyezd őket a sütőpapírra. Ügyelj arra hogy hagyj helyet köztük, mert a sütés során még terjeszkedni fognak.
Sütés: Sütőben 10-12 percig süsd őket, vagy amíg aranybarnává nem válnak. Ez alatt az idő alatt az otthonod kellemes fahéjas-gyömbéres illattal fog betelni.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/yQtVlCuVcOvn9hbRWzIB/75e3bbb0662783e50f70622d2a6478.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/OemghRfifUu7fzlvWliU/1d5024f51912e814fb35b7972c3c44.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/AtSkopH1_d2V_OaY35c7/e5aa16e42a37c90b3585129143bdfc.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/G0fwLQD7j-cl_PR7tBXu/d99d96456288346534e682ceafe550.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/AJLG-N2WVJ06Gd6M-7Nu/185e958afa268c2be7bc2738397f06.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Tl728_8UBeviUydqdjwb/0c75cfc2b3a8a959e5c71de5784303.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/MhtvUlVXP5gGLMHYVV4p/a47197ecae9f9dda9bcefa13236ee5.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/InKz4mLMc4M4ZMpQ7_7B/e5370ea99a3887439d6a4378234e97.jpeg)












