HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Gyors barnamártás

Legyen bármilyen sült hús az asztalon, egy jól elkészített selymes barnamártás ünnepivé varázsolja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 ek olaj Hozzáadott
  • 12 kg csirkecsont csirkeszárny Hozzáadott
  • 2 ek kristálycukor Hozzáadott
  • 2 ek sűrített paradicsom Hozzáadott
  • hagyma répa zeller Hozzáadott
  • 1 ek liszt Hozzáadott
  • 5 dl vörösbor Hozzáadott
  • 1 kk Mustár Hozzáadott
  • 3 ek szójamártás Hozzáadott
  • babérlevél kakukkfű bors Hozzáadott
  • 1 db alma Hozzáadott
  • 4 dkg vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is 3 evőkanál olajon kb. fél kilónyi csontot, csirkeszárnyat (ami kéznél van) megpirítunk, ezután kerül a lábasba.

2. Lépés

A tűzről lehúzzuk, és 2 evőkanál kristálycukrot rászórunk, elkeverjük, barnásra karamellizáljuk.

3. Lépés

2 evőkanál sűrített paradicsommal még egy picit pirítjuk.

4. Lépés

Az előzetesen vékonyan félkarikákra vágott hagymát, répát, gyökeret és a kis kockákra vágott zellert rászórjuk, együtt pirítjuk egy kicsit.

5. Lépés

1 evőkanál lisztet szórunk rá, még 1 percig kevergetve együtt pirítjuk, majd 7 deci vízzel és 5 deci vörösborral fölöntjük. 3-3 evőkanál nem túl sós szójamártással és Worcester-mártással, 1 kiskanál mustárral ízesítjük, 2-3 babérlevéllel és fél kiskanálnyi morzsolt kakukkfűvel fűszerezzük.

6. Lépés

Dobunk bele fél kiskanál sót, esetleg pár szem fekete borsot, beleszeletelünk 1 almát, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon főzzük 1 órán át.

7. Lépés

Végül leszűrjük, így szép bársonyosan sima mártás lesz belőle, amire rásegíthetünk, ha beledobunk 3-4 deka vajat is.

8. Lépés

Az is jó, ha a csontot kivesszük belőle, a mártásalapba merülőmixerrel párat beleforgatunk, és ezután szűrjük át, így is egy kicsit sűrűbb lesz.

Hasonló receptek

Bolognai mártás, avagy ragù alla bolognese

Az eredeti bolognai mártás (ragù alla bolognese) receptje, ahogy Olaszországban, Bolognában készítik. A gazdag húsmártást klasszikus olasz összetevőkből állítjuk össze. Ez az egyszerű, de ízletes recept kiválóan alkalmas bármilyen, tészta alapú ételhez.

Bolognai szósz telire

Az igazi bolognai szósz Itália legismertebb és legkedveltebb szósza. Gazdag íze és könnyű elkészítése teszi szinte elengedhetetlen alkotóelemévé olaszos tésztaétkeinknek.
S.Hanna
S.Hanna
Bográcsos babgulyás
Videorecept

Bográcsos babgulyás

Szép időhőz bográsos ételek társulnak.
S.Hanna
S.Hanna
Minestone, az olasz zöldségleves
Videorecept

Minestone, az olasz zöldségleves

Töménytelen zöldség és parmezán mennyiség.

Klasszikus minestrone leves

A minestrone leves, alacsony kalóriatartalommal bír, mégis tele van rosstal és C-vitaminnal. Remek vacsoraötlet.

Székely csalamádé

A Székely csalamádé a magyar konyha egyik klasszikus savanyúsága, mely a Székelyföld népszerűsége miatt kapta a nevét. Napjainkban szerte az országban közkedvelt alapja bármely húsos vagy grillezett ételeknek. Az eredeti recept szerint almaecetben pácolódik a különböző zöldségek keveréke.

Ízletes vegetáriánus vegetáriánus fazék leves

Az egyik abszolút kedvenc ételem egy hűvös őszi estén a Veggie Pot. Egészséges, kiadós és tele van ízekkel. A zöldségek és fűszerek keveréke olyan tápanyagdús ételt biztosít, amely a gyomrot és az ízlelőbimbókat is elégedetté teszi.
S.Hanna
S.Hanna
Híres magyar babgulyás - Kellően sűrű, pont ahogy szeretjük
Videorecept

Híres magyar babgulyás - Kellően sűrű, pont ahogy szeretjük

Nincs is laktatóbb, mint a hagyományos babgulyás, ami az intenzív fűszerek, friss marhahús és a bab kombinációja.

Hasonló receptek

Bolognai mártás, avagy ragù alla bolognese

Az eredeti bolognai mártás (ragù alla bolognese) receptje, ahogy Olaszországban, Bolognában készítik. A gazdag húsmártást klasszikus olasz összetevőkből állítjuk össze. Ez az egyszerű, de ízletes recept kiválóan alkalmas bármilyen, tészta alapú ételhez.

Bolognai szósz telire

Az igazi bolognai szósz Itália legismertebb és legkedveltebb szósza. Gazdag íze és könnyű elkészítése teszi szinte elengedhetetlen alkotóelemévé olaszos tésztaétkeinknek.
S.Hanna
S.Hanna
Bográcsos babgulyás
Videorecept

Bográcsos babgulyás

Szép időhőz bográsos ételek társulnak.
S.Hanna
S.Hanna
Minestone, az olasz zöldségleves
Videorecept

Minestone, az olasz zöldségleves

Töménytelen zöldség és parmezán mennyiség.

Klasszikus minestrone leves

A minestrone leves, alacsony kalóriatartalommal bír, mégis tele van rosstal és C-vitaminnal. Remek vacsoraötlet.

Székely csalamádé

A Székely csalamádé a magyar konyha egyik klasszikus savanyúsága, mely a Székelyföld népszerűsége miatt kapta a nevét. Napjainkban szerte az országban közkedvelt alapja bármely húsos vagy grillezett ételeknek. Az eredeti recept szerint almaecetben pácolódik a különböző zöldségek keveréke.

Ízletes vegetáriánus vegetáriánus fazék leves

Az egyik abszolút kedvenc ételem egy hűvös őszi estén a Veggie Pot. Egészséges, kiadós és tele van ízekkel. A zöldségek és fűszerek keveréke olyan tápanyagdús ételt biztosít, amely a gyomrot és az ízlelőbimbókat is elégedetté teszi.
S.Hanna
S.Hanna
Híres magyar babgulyás - Kellően sűrű, pont ahogy szeretjük
Videorecept

Híres magyar babgulyás - Kellően sűrű, pont ahogy szeretjük

Nincs is laktatóbb, mint a hagyományos babgulyás, ami az intenzív fűszerek, friss marhahús és a bab kombinációja.

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

641 receptek

Húsételek

744 receptek

Olcsó ételek

348 receptek

Desszert

1254 receptek

Mascarpone

75 receptek

Ebéd

1536 receptek

Köretek

655 receptek

Tészta

242 receptek

Reggeli

195 receptek