HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Gyors barnamártás

Legyen bármilyen sült hús az asztalon, egy jól elkészített selymes barnamártás ünnepivé varázsolja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 ek olaj Hozzáadott
  • 12 kg csirkecsont csirkeszárny Hozzáadott
  • 2 ek kristálycukor Hozzáadott
  • 2 ek sűrített paradicsom Hozzáadott
  • hagyma répa zeller Hozzáadott
  • 1 ek liszt Hozzáadott
  • 5 dl vörösbor Hozzáadott
  • 1 kk Mustár Hozzáadott
  • 3 ek szójamártás Hozzáadott
  • babérlevél kakukkfű bors Hozzáadott
  • 1 ks alma Hozzáadott
  • 4 dkg vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is 3 evőkanál olajon kb. fél kilónyi csontot, csirkeszárnyat (ami kéznél van) megpirítunk, ezután kerül a lábasba.

2. Lépés

A tűzről lehúzzuk, és 2 evőkanál kristálycukrot rászórunk, elkeverjük, barnásra karamellizáljuk.

3. Lépés

2 evőkanál sűrített paradicsommal még egy picit pirítjuk.

4. Lépés

Az előzetesen vékonyan félkarikákra vágott hagymát, répát, gyökeret és a kis kockákra vágott zellert rászórjuk, együtt pirítjuk egy kicsit.

5. Lépés

1 evőkanál lisztet szórunk rá, még 1 percig kevergetve együtt pirítjuk, majd 7 deci vízzel és 5 deci vörösborral fölöntjük. 3-3 evőkanál nem túl sós szójamártással és Worcester-mártással, 1 kiskanál mustárral ízesítjük, 2-3 babérlevéllel és fél kiskanálnyi morzsolt kakukkfűvel fűszerezzük.

6. Lépés

Dobunk bele fél kiskanál sót, esetleg pár szem fekete borsot, beleszeletelünk 1 almát, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon főzzük 1 órán át.

7. Lépés

Végül leszűrjük, így szép bársonyosan sima mártás lesz belőle, amire rásegíthetünk, ha beledobunk 3-4 deka vajat is.

8. Lépés

Az is jó, ha a csontot kivesszük belőle, a mártásalapba merülőmixerrel párat beleforgatunk, és ezután szűrjük át, így is egy kicsit sűrűbb lesz.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1154 receptek

Mascarpone

126 receptek

Olcsó ételek

470 receptek

Sütemények

820 receptek

Gyors ételek

1931 receptek

Szószok

268 receptek

Desszert

1817 receptek

Tészta

337 receptek

Túró

228 receptek