HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/HLVd_7-tJhb7ZiBpCIrj/7c210c709d1d836ed95d698f737de2.jpeg)
Forrás: Youtube
Gyors és laktató finomfőzelék
Ez a finomfőzelék egész biztosan felmelegít kívül-belül. Akár egy laktató ebédet, akár egy gyors vacsorát szeretnél, ez a főzelék jó választás lesz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 20 dkg sárgarépa
- 15 dkg karalábé
- 20 dkg zöldborsó
- 1 tk cukor
- 2 ek liszt
- 1⁄2 dl tejszín
- 1 dl tej
- friss petrezselyem
- 3 dkg vaj
- őrölt fehér bors
- só
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A megtisztított és kockára vágott sárgarépát, karalábét és borsót egy fazékba tesszük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk és cukrozzuk (ha szükséges), és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
2. Lépés
Ha a zöldségek megfőttek, egy kis tálban összekeverjük a lisztet, a tejszínt és a tejet, majd hozzáadjuk a zöldségekhez, hogy a főzelék besűrűsödjön.
3. Lépés
Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, és adjunk hozzá egy kevés vajat, hogy krémes legyen. Ha szükséges, borssal és sóval fűszerezzük. Ízlés szerinti feltétekkel tálaljuk.