HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : NatalieH6

Hagyományos skót tojás

A skót tojás mindig is a kedvenc receptem volt a családi piknikeken. Mindig pillanatok alatt elkészült, és a végeredmény mindig rendkívül lenyűgöző volt. Több év alatt finomítottam a receptet, és nagyon elégedett vagyok a ropogós külsővel és a tökéletesen puha belsővel, amelyet ez a változat kínál. A főtt tojásokat kolbászkeverékkel bevonjuk, és panírozásig sütjük. Jó étvágyat az ételhez!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 6 nagy Tojás plusz két tojás a panírozáshoz Hozzáadott
  • 500 g Reggeli kolbász Hozzáadott
  • 75 g morzsa Hozzáadott
  • 60 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • Répaolaj vagy napraforgóolaj, a sütéshez Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Választható: petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A skót tojás elkészítéséhez főzzük a tojásokat forrásban lévő vízben körülbelül 9 percig, hogy a sárgája puha legyen. A keményre főtt tojást körülbelül 12 percig főzzük. A tökéletes főzési idő garantálásához használjon tojásórát. Óvatosan hámozza meg a tojásokat, és tegye félre.

2. Lépés

A kolbászokat egyenletesen ossza el hat darabra. Javaslom, hogy friss kolbászt használjunk, mivel az remek ízt ad a skót tojásnak.

3. Lépés

Minden tojást csomagoljon be a kolbászos keverék egy részébe. Ügyeljünk arra, hogy minden tojást teljesen befedjen.

4. Lépés

Minden bepanírozott tojást először a lisztbe, majd a felvert extra tojásba, végül a zsemlemorzsába mártjuk. Ezt a folyamatot megismételhetjük, ha különösen ropogós lesz a külső réteg.

5. Lépés

Az olajat egy mély serpenyőben vagy lábosban melegítsük fel, amíg elég forró lesz ahhoz, hogy egy kenyérmorzsa sisteregjen benne. Ügyeljünk arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, különben a skót tojás kívülről megég, belülről pedig nyers marad.

6. Lépés

Süssük aranybarnára a tojásokat a forró olajban. Ez oldalanként körülbelül 4-5 percet vesz igénybe. Ezután helyezze a tojásokat konyhai papírra, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.

7. Lépés

Hagyja a skót tojásokat néhány percig hűlni, majd melegen tálalja. Tetszés szerint petrezselyemmel díszíthetjük. Hűtve is ugyanolyan jó az íze, így ideális pikniktálétel.

Hasonló receptek

Szilveszteri nyársak mozzarellával és chorizo kolbásszal

Ünnepelje az év végi fordulót ezekkel a finom és kreatív szilveszteri nyársakkal. Tökéletesek szilveszteri partijára és könnyen előkészíthetők és felszolgálhatók.

"Darált húspogácsák" a nagymama receptje szerint Húsgombócok

A "Hackfleischküchle" húsgombócok receptje különösen közel áll a szívemhez, mivel a nagymamámtól származik, aki mindig sok szeretettel készítette az egész családnak. Minden alkalommal, amikor az ő receptje szerint készítem a fasírtos pogácsát, azonnal a gyermekkorom hangulatos családi vacsorái jutnak eszembe, és a családom alig várja, hogy újra fasírtos pogácsát ehessen.

"Rakott Krumpli" magyar specialitás

Ez az egyik kedvenc magyar receptem, amely generációk óta öröklődik a családomban. A rakott krumpli egy magyar étel, amely burgonyából, tejfölből, kolbászból és tojásból áll. Rakott formában készül, a hozzávalókat egymásra halmozzák. Tökéletes a hideg téli napokon, és mindig nagy sikert arat a családi összejöveteleken.

Sült marhamáj háziasszony módra

Az egyik abszolút kedvenc receptem és a német konyha klasszikusa a sült marhamáj. Évek óta készítem ezt az ételt a saját konyhámban, és az idők során apró módosításokkal tökéletesítettem. Nagyon örülök, hogy itt megoszthatom veletek.

Csirke krém pirítóshoz

Gyorsan elkészíthető krém pirítóshoz.

Vegán szalonna Seitanból

Mivel évek óta vegán vagyok, nagyon hiányzik a szalonna ropogós és füstös íze. Miután kipróbáltam néhány növényi alapú alternatívát, amelyek nem elégítettek ki teljesen, úgy döntöttem, hogy elkészítem a saját vegán szalonnámat. Számtalan kísérletezés és módosítás után büszkén osztom meg ezt a receptet mindenkivel - a vegán szalonna isteni finom!

Sonkás és sajtos palacsinták

Savanyú palacsinták

"Reiberdatschi" bajor burgonyás palacsinta

Mindig szívesen főzök Reiberdatschit a családomnak, különösen, amikor hűvös van odakint, és valami meghittre vágyunk. Ez egy tipikus bajor étel, amely sok délnémet háztartásban kedvelt. Ropogós, pikáns és hihetetlenül finom, különösen, ha friss almamártással tálaljuk.

Hasonló receptek

Szilveszteri nyársak mozzarellával és chorizo kolbásszal

Ünnepelje az év végi fordulót ezekkel a finom és kreatív szilveszteri nyársakkal. Tökéletesek szilveszteri partijára és könnyen előkészíthetők és felszolgálhatók.

"Darált húspogácsák" a nagymama receptje szerint Húsgombócok

A "Hackfleischküchle" húsgombócok receptje különösen közel áll a szívemhez, mivel a nagymamámtól származik, aki mindig sok szeretettel készítette az egész családnak. Minden alkalommal, amikor az ő receptje szerint készítem a fasírtos pogácsát, azonnal a gyermekkorom hangulatos családi vacsorái jutnak eszembe, és a családom alig várja, hogy újra fasírtos pogácsát ehessen.

"Rakott Krumpli" magyar specialitás

Ez az egyik kedvenc magyar receptem, amely generációk óta öröklődik a családomban. A rakott krumpli egy magyar étel, amely burgonyából, tejfölből, kolbászból és tojásból áll. Rakott formában készül, a hozzávalókat egymásra halmozzák. Tökéletes a hideg téli napokon, és mindig nagy sikert arat a családi összejöveteleken.

Sült marhamáj háziasszony módra

Az egyik abszolút kedvenc receptem és a német konyha klasszikusa a sült marhamáj. Évek óta készítem ezt az ételt a saját konyhámban, és az idők során apró módosításokkal tökéletesítettem. Nagyon örülök, hogy itt megoszthatom veletek.

Csirke krém pirítóshoz

Gyorsan elkészíthető krém pirítóshoz.

Vegán szalonna Seitanból

Mivel évek óta vegán vagyok, nagyon hiányzik a szalonna ropogós és füstös íze. Miután kipróbáltam néhány növényi alapú alternatívát, amelyek nem elégítettek ki teljesen, úgy döntöttem, hogy elkészítem a saját vegán szalonnámat. Számtalan kísérletezés és módosítás után büszkén osztom meg ezt a receptet mindenkivel - a vegán szalonna isteni finom!

Sonkás és sajtos palacsinták

Savanyú palacsinták

"Reiberdatschi" bajor burgonyás palacsinta

Mindig szívesen főzök Reiberdatschit a családomnak, különösen, amikor hűvös van odakint, és valami meghittre vágyunk. Ez egy tipikus bajor étel, amely sok délnémet háztartásban kedvelt. Ropogós, pikáns és hihetetlenül finom, különösen, ha friss almamártással tálaljuk.

Reels

Új