HIRDETŐ

Forrás: UroshPetrovic from Getty Images

Halászlé

A gondosan elkészített halászlé a konyha egyik legfontosabb alapja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Halfejek és csontok Hozzáadott
  • 2 Kanálok Olívaolaj Hozzáadott
  • 2 darab Sárgarépa Hozzáadott
  • 2 darab The Onion Hozzáadott
  • 1 darab póréhagyma Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Néhány golyó szegfűbors Hozzáadott
  • babérlevél Hozzáadott
  • Néhány szál petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Egy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olajat. Tapasztalatom szerint azt javaslom, hogy a halcsontok jól barnuljanak meg, mielőtt hozzáadjuk a zöldségeket. Ez a lépés segít mélyebb ízt adni a húslevesnek.

2. Lépés

Ha a csontok megpirultak, adjuk hozzá az apróra vágott sárgarépát, hagymát és póréhagymát. Ez úgy fog menni, mint egy régi asztalon, de ne ijedjünk meg, ez csak annak a jele, hogy az összes íz összeérik.

3. Lépés

Miután tíz percig a keverék a fazékban volt, adjon hozzá vizet, hogy az összes zöldséget és fűszert ellepje. Sóval és borssal fűszerezzük. Ne felejtse el ekkor hozzáadni a fűszerpaprikát és a babérlevelet.

4. Lépés

Főzzük alacsony hőfokon körülbelül két órán át.

5. Lépés

Ha a húsleves elkészült, szűrje le, hogy megszabaduljon a csontoktól és a zöldségektől. Így egy tiszta halászlevet kapunk. Ha szeretné, egy kis citrommal felfrissítheti.

Hasonló receptek

S.Hanna
S.Hanna
Minestone, az olasz zöldségleves
Videorecept

Minestone, az olasz zöldségleves

Töménytelen zöldség és parmezán mennyiség.
VedresB
VedresB
Tárkonyos bárányleves
Videorecept

Tárkonyos bárányleves

Igazi ünnepi fogás a húsvéti asztalra.

Répaleves krumplival

Ízletes és tápláló répaleves, amit a gyerekek különösen szeretnek.

Zöldségleves tojással

Recept a klasszikus zöldségleveshez tojással, amit általában hétköznap készítek.

Bőrkés bableves

Izgalmas és tápláló étek a magyar konyhából. A recept a hagyományos bablevesek alapján készült, de a bőrkést (azaz a bőrös kolbászokat) hozzáadva különleges ízt kap. A bableves télies, utánozhatatlan ízével és tartalmas jellegével a hideg napokon melegséget önt lelkünkbe.

Ízletes és tápláló Vajbabfőzelék

A vajbabfőzelék egy ízletes és tápláló magyaros fogás, amely a vajbab kíméletes főzésével, a hozzáadott tejföllel és fűszerekkel készül. Akár önálló ételként, akár feltéttel – például sült sertésszűzzel vagy virslivel – is tálalható.

Lencsefőzelék gyorsan

Különleges csipetkés Egri húsleves

Az Egri húsleves egy hagyományos, kitűnő ízű magyar fogás, amelynek alapvető hozzávalója a marha- vagy birkahús. Gazdagítja a zöldségek, zöldfűszerek íze, és különlegessé teszi a levesben főtt csipetkét.

Hasonló receptek

S.Hanna
S.Hanna
Minestone, az olasz zöldségleves
Videorecept

Minestone, az olasz zöldségleves

Töménytelen zöldség és parmezán mennyiség.
VedresB
VedresB
Tárkonyos bárányleves
Videorecept

Tárkonyos bárányleves

Igazi ünnepi fogás a húsvéti asztalra.

Répaleves krumplival

Ízletes és tápláló répaleves, amit a gyerekek különösen szeretnek.

Zöldségleves tojással

Recept a klasszikus zöldségleveshez tojással, amit általában hétköznap készítek.

Bőrkés bableves

Izgalmas és tápláló étek a magyar konyhából. A recept a hagyományos bablevesek alapján készült, de a bőrkést (azaz a bőrös kolbászokat) hozzáadva különleges ízt kap. A bableves télies, utánozhatatlan ízével és tartalmas jellegével a hideg napokon melegséget önt lelkünkbe.

Ízletes és tápláló Vajbabfőzelék

A vajbabfőzelék egy ízletes és tápláló magyaros fogás, amely a vajbab kíméletes főzésével, a hozzáadott tejföllel és fűszerekkel készül. Akár önálló ételként, akár feltéttel – például sült sertésszűzzel vagy virslivel – is tálalható.

Lencsefőzelék gyorsan

Különleges csipetkés Egri húsleves

Az Egri húsleves egy hagyományos, kitűnő ízű magyar fogás, amelynek alapvető hozzávalója a marha- vagy birkahús. Gazdagítja a zöldségek, zöldfűszerek íze, és különlegessé teszi a levesben főtt csipetkét.

Reels

Új