:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/tYiSSufYuwm1cLG5rkOK/c6cb0ea862a427259418cd4cec6293.jpeg)
Forrás: Pixabay: PublicDomainPictures
Halloween szellem vanília torta
A bársonyos krémsajtmázzal bevont nedves vaníliatorta kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan. Az íze egyáltalán nem kísérteties, teljesen isteni!
Hozzávalók
A tortához:
- 2 csészék fehér cukor
- 1 csésze vaj
- 4 Tojás
- 4 kanalak vanília kivonat
- 3 csészék Teljes kiőrlésű liszt
- 31⁄2 kanalak sütőpor
- 1 csésze tej
A krémsajtos mázhoz:
- 2 csomagok krémsajt
- 1⁄2 csésze vaj
- 4 csészék porcukor
- 2 kanalak vanília kivonat
A szellemekért:
- Felhasználásra kész fehér fondant
- Ehető fekete tinta
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 350 fokra (175 fok). Zsírozzon és lisztezzen ki egy 9x13 hüvelykes tepsit, vagy bélelje ki pergamenpapírral. Ha kibéleli a tepsit, hagyjon egy kis papírt kilógni, hogy a sütemény sütése után könnyen eltávolítható legyen.
Egy közepes tálban keverjük össze a cukrot és a vajat. Egyenként verjük bele a tojásokat, majd keverjük bele a vaníliaesszenciát. Szitáljuk össze a lisztet és a sütőport, majd a tejjel felváltva adjuk a tejszínes keverékhez. Ne keverjük túl, csak addig keverjük, amíg a tészta sima nem lesz. Öntse a tortatésztát az előkészített formába.
Süssük 30-40 percig az előmelegített sütőben, vagy amíg a torta közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz. Hagyja kihűlni.
Amíg a torta hűl, készítse el a krémsajtos mázat úgy, hogy a krémsajtot, a vajat, a porcukrot és a vaníliakivonatot egy tálban összekeveri. Keverjük simára.
Ha a torta kihűlt, kenje meg a tetejét egy bőséges réteg krémsajtmázzal.
A szellemek elkészítéséhez tekerje ki a fehér fondant darabokat körülbelül negyed hüvelyk vastagságúra. Fontos tipp, hogy a kezünket és a felületet porcukorral porítsuk be, hogy a fondant ne ragadjon le. Vágjuk szellemformákra, és helyezzük fel őket a tortára.
Az ehető fekete tintával rajzolj szemet és szájat a szellemeknek. Most már van egy kísértetiesen finom szellemtorta!


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/kAasmusi2kiGvarPN04e/4912e7daff51a061aa4cb02ce6ee33.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/G0fwLQD7j-cl_PR7tBXu/d99d96456288346534e682ceafe550.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/MJTYi_vtX1H5Wdvnkw0a/93320194de221d68f9b9f571e50939.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/OemghRfifUu7fzlvWliU/1d5024f51912e814fb35b7972c3c44.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/CYbhvQsBlveF2kq-fXMo/cb7f83679b720f1e1449ae007e4446.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Na4uecAs_SCx26-K86kF/7d8e2aff6db0c08177010671dada95.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/vam6Gbxpr9tc6W-XK2QP/4fb04210f2ee4e8f159d321519ed19.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/4jNPgxLphUFb1YKlx1WY/25df6f252822c372ff0a0e6c1965eb.jpeg)












