:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/VCFXja9ATfPACQVU676N/abe04d56c27d34da0fd6caaf24df20.png)
Hamis fasírt
Imádok főzni és új recepteket kipróbálni! Ezen a héten az volt a célom, hogy megtaláljam a tökéletes vegetáriánus alternatívát azok számára, akik szeretik a fasírtot, de nem esznek húst. Meglepően jó lett a végeredmény, ízletes és laktató hamis fasírtot kreáltam a családomnak, amelyet mindenki imádni fog!
Hozzávalók
- 500 g burgonya
- 150 g sajt
- 2 tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- 2 evőkanál Petrezselyem
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál Paprika
- olaj a sütéshez
Eljárás
Először a burgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. Egy nagy lábasban a burgonyát feltesszük főni, amíg meg nem puhul. Óvatosan figyeljünk rá, nehogy túlfőzzük, mert akkor a fasírtunk túl puhává válhat.
Közben reszeljük le a sajtot és vágjuk apróra a petrezselymet.
Amikor a burgonya megfőtt, szűrőbe öntjük és hagyjuk pár percig állni, hogy a felesleges vizet ki tudja párologtatni. Ezután a burgonyát összetörjük.
A tört burgonyát, a reszelt sajtot, a tojást, a petrezselymet, sót és paprikát egy tálban összekeverjük. Ne féljünk jó alaposan összekeverni a hozzávalókat, hiszen ezáltal lesz igazán egységes ízű a hamis fasírtunk.
Az így kapott masszából fasírt formájú halmokat formálunk. Ezeket forgassuk meg alaposan zsemlemorzsában. Én ezt kézzel szoktam csinálni, mert így jobban érzem a massza állagát és könnyebb dolgozni vele.
Végül egy serpenyőben melegítsünk fel olajat és süssük meg a hamis fasírtokat mindkét oldalukon. Figyeljünk arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor könnyen megégnek a fasírtok.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/MhtvUlVXP5gGLMHYVV4p/a47197ecae9f9dda9bcefa13236ee5.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/9GBoMN-iAVYk1i-Bw22a/9fc79811839882ab7d71930a0f31b5.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/NUMUW-52Dvbjegrommuz/7f93a22381df84604aa2c4d0f6e830.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/p5aCsUWppswXBzmhXrij/9b9c50c7ded411d86fd717aeafad62.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/4jNPgxLphUFb1YKlx1WY/25df6f252822c372ff0a0e6c1965eb.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/x06Mag8YDJubK1QsTBRB/9765b6e8e56a3ebbf527aaac9bb3fa.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/5t6MRfA4Bf0KNViSBems/b6d91a20313e369d4b55f573a7504c.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/CZVEWmVS4s6F5bbV63Hy/acb305f91be015bff9e2332f49de20.jpeg)












