HIRDETŐ

Forrás: FB: Hobbym:sütés-főzés

Házi abált szalonna

Az abált szalonna igazi magyar finomság, amely ünnepek alkalmával, vagy csak egy jól megérdemelt ebéd idején ideális választás lehet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg szalonna Hozzáadott
  • 2 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 20 g egész fekete bors Hozzáadott
  • 2 g köménymag Hozzáadott
  • 6 lap babérlevél Hozzáadott
  • 200 g konyhasó Hozzáadott
  • 100 g nádcukor Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A szalonnát alaposan mossuk meg, majd tegyük egy nagy lábasba.

2. Lépés

Adjuk hozzá a fokhagymát, a borsot, a köménymagot, a babérlevelet, a sót és a cukrot, majd öntsük fel a vízzel.

3. Lépés

Főzzük a szalonnát nagy lángon, amíg a víz be nem párolgott.

4. Lépés

Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk a szalonnát a lábasban kihűlni.

5. Lépés

Amikor a szalonna kihűlt, vegye ki a serpenyőből, és hagyja, hogy a felesleges zsír lecsöpögjön.

6. Lépés

Szórjuk meg a főtt szalonnát paprikával, szeleteljük fel, és friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek