HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: sandid

Házi készítésű egészséges datolyás pogácsa

Az illat, ami betölti a konyhát, ahogy ezek a pogácsák aranybarnára sülnek, legalább olyan mennyei, mint az ízük!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 112 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 12 csésze teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 14 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál sütőpor Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 12 csésze Sótlan vaj, hűtve és kockára vágva Hozzáadott
  • 34 csésze Apróra vágott datolya Hozzáadott
  • 12 csésze Teljes tej Hozzáadott
  • 1 Tojás, enyhén felvert tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 220°C-ra (425°F). Tapasztalataim szerint a sütő megfelelő előmelegítése kulcsfontosságú az ideális, aranybarna kéreg eléréséhez.

2. Lépés

Keverje össze a teljes kiőrlésű lisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy nagy tálban. Ez a száraz keverék elengedhetetlen a pogácsához, és jól összekeverve biztosítja az állagot.

3. Lépés

Adja hozzá a kihűlt, kockára vágott vajat. Sok próbálkozásom során azt tapasztaltam, hogy ha az ujjbegyeivel keveri a vajat a lisztbe, amíg az durva morzsára nem hasonlít, akkor a pogácsa pihe-puha lesz.

4. Lépés

Ezután keverjük bele az apróra vágott datolyát. Győződjön meg róla, hogy egyenletesen oszlik el, hogy minden egyes falatban egyenletesen édes legyen.

5. Lépés

Keverje össze a tejet és az enyhén felvert tojást, majd adja ezt a lisztkeverékhez. Óvatosan keverjük össze, amíg éppen csak összeáll, nem tudom eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy ne keverjük túl. Így lesz a pogácsa könnyű és puha morzsa.

6. Lépés

Öntse a tésztát enyhén lisztezett felületre, és gyúrja óvatosan, amíg össze nem áll. Ne feledje, minél kevesebbet kell vele bánni, annál jobb.

7. Lépés

A tésztát kb. 2 cm vastagságúra sodorjuk ki, és egy sütiszaggatóval vagy üvegszegély segítségével kör alakúra vágjuk. Én minden alkalommal úgy tapasztalom, hogy a kör alakú pogácsaszaggatóval érjük el a legjobb eredményt.

8. Lépés

Helyezze a köröket egy sütőlapra, úgy, hogy minden pogácsa között kb. 2 cm távolságot hagyjon.

9. Lépés

Süssük 12-15 percig, vagy amíg a pogácsák aranybarnára sülnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek