HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Házi mangó fagylalt

Ez a mangófagylalt egy ínycsiklandó házi készítésű finomság, amely biztosan trópusi csavart hoz a készülékekbe, bár mérsékelt éghajlaton!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 3 csészék Friss érett mangó (kockára vágva) Hozzáadott
  • 1 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 3 EL citromlé Hozzáadott
  • 2 csészék Tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Mindenekelőtt válasszon érett mangót. A mangó érettsége közvetlenül befolyásolja a fagylalt édességét és gazdagságát. Hámozzon meg és vágjon körülbelül három csésze mangót apró kockákra.

2. Lépés

A felkockázott mangót, a cukrot és a citromlevet turmixgépben simára keverjük. Tapasztalatom szerint fontos, hogy a mangó édességét egy kis citromlével ellensúlyozzuk. Ez átvágja az édességet, és izgalmasan csípős ízt ad a fagylaltnak.

3. Lépés

A turmixolás után keverje bele a tejszínt, amíg minden jól össze nem áll. Bár sokan kísértésbe eshetnek, hogy a nehéztejszínt könnyebb krémekkel helyettesítsék az egészségesebb változat érdekében, én úgy tapasztaltam, hogy a nehéztejszín olyan krémes, kényeztető textúrát ad a fagylaltnak, amelyet nehéz felülmúlni.

4. Lépés

Öntse a keveréket egy fagylaltkészítő gépbe, és a gyártó utasításai szerint, általában 20-30 percig, turmixolja.

5. Lépés

Tegye át a fagylaltot egy légmentesen záródó edénybe, és fagyassza legalább 3 órán át, vagy amíg megszilárdul. A fagyasztáshoz sekély, lapos edényt ajánlok. Segít, hogy a keverék egyenletesebben fagyjon meg, és később könnyebb legyen kanalazni.

6. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk néhány percig szobahőmérsékleten pihenni, hogy megpuhuljon. Kanalazzuk tálkákba vagy tölcsérekbe, és élvezzük a házi készítésű mangófagylaltot!

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1145 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2385 receptek

Gyors ételek

1902 receptek

Desszert

1800 receptek

Tészta

334 receptek