HIRDETŐ

Házias bakonyi sertésragu

A bakonyi sertésragu a legnépszerűbb hazai ételek egyike, és nagyot nem is lehet vele hibázni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 10 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 ks Paprika Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 75 dkg sertéscomb Hozzáadott
  • 40 dkg gomba Hozzáadott
  • 1 tk Kakukkfű Hozzáadott
  • 1 tk Majoránna Hozzáadott
  • 1 mk őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fűszerkömény Hozzáadott
  • 2 tk Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 tk őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 ek liszt Hozzáadott
  • 3 dl tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A szalonnát kiolvasztjuk, a vöröshagymával, paprikával és paradicsommal pörköltalapot készítünk. Ehhez hozzáadjuk a kockára vágott húst, kifehéredésig piritjuk, majd fűszerezzük.

2. Lépés

Felengedjük vízzel es addig főzzük, míg a hús majdnem teljesen megpuhul.

3. Lépés

Ezt követően hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megvárjuk míg összeforr és behabarjuk (egy tálban a lisztet kevés vízzel simára keverjük, hozzaadjuk a tejfölt és a ragu levével fokozatosan hőkiegyenlítjük).

4. Lépés

Lassú tűzön összeforraljuk és tálalhatjuk is, köretkent adhatunk mellé párolt rizst, tésztaféléket de nagyon finom bulgurral is.

Hasonló receptek

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.
VedresB
VedresB
Temesvári sertéstokány
Videorecept

Temesvári sertéstokány

Nagyon szaftos, tartalmas, tejfölös húsétel rizzsel vagy galuskával.

Húsos rakott zöldbab

A tejfölös rakott zöldbab egy könnyen elkészíthető, ízletes és laktató energiabomba, ami még másnap is garantáltan ízleni fog.
Ebina
Ebina
Bakonyi sertésszelet
Videorecept

Bakonyi sertésszelet

Egy régi kedvenc, amelyet nokedlivel, vagy rizzsel szokás felszolgálni. Vasárnapi ebédre tökéletes.

Sertéstokány Budapest módra

10/10 recept, azoknak akik odáig vannak a borsós húsos ételekért.

Karakteres Babgulyás Sertéscombból

A babgulyás egy nagyon népszerű és ízletes magyar étel, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek, fűszerekkel és babonzervvel ízesítve.

Darált húsleves "Chili Con Carne"

Egy kiadós és fűszeres leves, amely hideg időben tökéletes egy hangulatos étkezéshez. Ez a leves a családomban klasszikusnak számít. A receptből rengeteg készül - így készüljön fel a finom maradékokra vagy a fagyasztóban való étkezésre, zöldségekkel és fűszerekkel van megfűszerezve, így a mexikói konyha minden ízét élvezheti.

Borsos tokány

A Borsos tokány a klasszikus magyar konyha egyik jellegzetes étele. Az étel jellegzetessége az erőteljes jó magyaros fűszerezés és a hosszú, lassú főzés, melynek köszönhetően az ízek mindig harmónikusak és igazán szaftos, roppanós húsokat készíthetünk belőle.

Hasonló receptek

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.
VedresB
VedresB
Temesvári sertéstokány
Videorecept

Temesvári sertéstokány

Nagyon szaftos, tartalmas, tejfölös húsétel rizzsel vagy galuskával.

Húsos rakott zöldbab

A tejfölös rakott zöldbab egy könnyen elkészíthető, ízletes és laktató energiabomba, ami még másnap is garantáltan ízleni fog.
Ebina
Ebina
Bakonyi sertésszelet
Videorecept

Bakonyi sertésszelet

Egy régi kedvenc, amelyet nokedlivel, vagy rizzsel szokás felszolgálni. Vasárnapi ebédre tökéletes.

Sertéstokány Budapest módra

10/10 recept, azoknak akik odáig vannak a borsós húsos ételekért.

Karakteres Babgulyás Sertéscombból

A babgulyás egy nagyon népszerű és ízletes magyar étel, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek, fűszerekkel és babonzervvel ízesítve.

Darált húsleves "Chili Con Carne"

Egy kiadós és fűszeres leves, amely hideg időben tökéletes egy hangulatos étkezéshez. Ez a leves a családomban klasszikusnak számít. A receptből rengeteg készül - így készüljön fel a finom maradékokra vagy a fagyasztóban való étkezésre, zöldségekkel és fűszerekkel van megfűszerezve, így a mexikói konyha minden ízét élvezheti.

Borsos tokány

A Borsos tokány a klasszikus magyar konyha egyik jellegzetes étele. Az étel jellegzetessége az erőteljes jó magyaros fűszerezés és a hosszú, lassú főzés, melynek köszönhetően az ízek mindig harmónikusak és igazán szaftos, roppanós húsokat készíthetünk belőle.

Reels

Új