HIRDETŐ

Húsgombócos savanyú káposzta

A savanyú káposzta kiváló vitamin és tápanyagforrás, főleg a téli hónapokban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5

Káposztás alap

  • 50 dkg savanyú káposzta Hozzáadott
  • 10 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 tk fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 dl víz Hozzáadott
  • 4 ks babérlevél Hozzáadott

Húsgombóc

  • 50 dkg darált sertéshús Hozzáadott
  • 25 dkg Rizs Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott

Rántás ás összeállítás

  • 50 dkg savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 tk fűszerpaprika 1 Hozzáadott
  • 5 dl víz Hozzáadott
  • 2 ek sertészsír Hozzáadott
  • 1 ek finomliszt Hozzáadott
  • 1 kk fűszerpaprika 2 Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

145 perc.
1. Lépés

A csíkokra vágott füstölt szalonnát megpirítjuk úgy, hogy jól kisüljön a zsírja. Majd rászórjuk az apróra vágott fokhagymát és a kockára vágott hagymát, megsütjük őket.

2. Lépés

Erre jöhet a savanyú káposzta, amit kicsit pirítsuk le, aztán szórjuk meg fűszerpaprikával, és öntsük fel vízzel, és pároljuk puhára.

3. Lépés

A húsgombóchoz a darált húst öntsük egy keverőtálba, majd szórjuk rá a rizst, amit nem kell előfőzni. Szórjunk rá kockára vágott hagymát, és üssünk rá két tojást. Majd sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően.

4. Lépés

Keverjük jól össze az egészet, majd formázzunk közel ökölnyi nagyságúakat.

5. Lépés

Egy edény aljára helyezzük a káposztás alapot, amit előzőleg elkészítettünk. Erre jöhetnek a húsgombócok, és a legtetejére egy sor sima savanyú káposzta, amit hintsünk meg fűszerpaprikával, és szórjuk rá a babérleveleket.

6. Lépés

Öntsük fel az egész, annyi vízzel, hogy ellepje a káposztát, majd lefedve rakjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe az egészet, ahol 2 órát hagyjuk.

7. Lépés

A sütőből kivéve öntsük a káposzta tetejére a rántást. Majd rakjuk vissza lefedve újra az edényt a sütőbe 10 percre, aztán kivéve fogyaszthatjuk is.

Reels

Új

Top kategóriák