HIRDETŐ

Forrás: FB: Retro sütik és ételek

Húsleves kuktában

A húsleves egy klasszikus magyar étel, amit mindenki szeret. Ebben a változatban gyors és egyszerű elkészíteni ezt az ízletes, gazdag levest. A kuktában való főzés pedig még több ízt csalogat ki a hozzávalókból, így igazán kiemelkedő ízélményt nyújt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

leves

  • 500 Gram csirkehús (csonttal) Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks répa Hozzáadott
  • 1 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 darab zeller Hozzáadott
  • 2 ks Paprika Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál fehér bors Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 ks krumpli Hozzáadott

tálaláshoz

  • 1 bundeva friss petrezselyem Hozzáadott
  • 4 Slice kenyér Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az összes zöldséget megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.

2. Lépés

A csirkehúst alaposan megmossuk, majd egy nagy tálba tesszük az összes zöldséggel együtt.

3. Lépés

A zöldségekre és a húsra öntjük a vizet, hozzáadjuk a sót, borsot és babérlevelet.

4. Lépés

Az egészet kuktába tesszük, és megkezdjük a főzést.

5. Lépés

Miután a kuktában levő leves elkezd forrni, csökkentjük a hőmérsékletet és kb. 1 órán át főzzük.

6. Lépés

Végül leszűrjük a levest, és tálaljuk. Ha szeretnénk, hozzáadhatunk friss petrezselymet és kenyérszeleteket is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek