HIRDETŐ

Húsos székelykáposzta

Sok változata akad, van aki füstölt hússal, gerslivel vagy rizzsel fogyasztja, de a legegyszerűbb és nagyszerűbb változat mégiscsak tejföllel készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 112 ek sertészsír Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 kg sertéscomb Hozzáadott
  • 112 ek fűszerpaprika Hozzáadott
  • 3 dl víz Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1.2 kg savanyú káposzta Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

115 perc.
1. Lépés

Egy fazékban felolvasztjuk a sertészsírt, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, fehéredésig keverjük, majd megszórjuk paprikával, párszor megkeverjük, sózzuk, borsozzuk.

3. Lépés

Ezt felöntjük másfél deci vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, átkeverjük, és közepes lángon, lefedve egy órán át főzzük.

4. Lépés

Ha letelt, hozzáadjuk a káposztát, felöntjük még másfél deci vízzel, elkeverjük, és lefedve újabb 45 percig főzzük.

5. Lépés

Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Mascarpone

141 receptek

Sült

585 receptek

Ebéd

2588 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek

Desszert

1950 receptek