HIRDETŐ

Húsos székelykáposzta

Sok változata akad, van aki füstölt hússal, gerslivel vagy rizzsel fogyasztja, de a legegyszerűbb és nagyszerűbb változat mégiscsak tejföllel készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 112 ek sertészsír Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 kg sertéscomb Hozzáadott
  • 112 ek fűszerpaprika Hozzáadott
  • 3 dl víz Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1.2 kg savanyú káposzta Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

115 perc.
1. Lépés

Egy fazékban felolvasztjuk a sertészsírt, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, fehéredésig keverjük, majd megszórjuk paprikával, párszor megkeverjük, sózzuk, borsozzuk.

3. Lépés

Ezt felöntjük másfél deci vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, átkeverjük, és közepes lángon, lefedve egy órán át főzzük.

4. Lépés

Ha letelt, hozzáadjuk a káposztát, felöntjük még másfél deci vízzel, elkeverjük, és lefedve újabb 45 percig főzzük.

5. Lépés

Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

Hasonló receptek

Hasonló receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

100 receptek

Olcsó ételek

450 receptek

Gyors ételek

1704 receptek

Ebéd

2252 receptek

Sütemények

795 receptek

Karfiol

64 receptek

Húsételek

1081 receptek

Desszert

1658 receptek