HIRDETŐ

Húsos székelykáposzta

Sok változata akad, van aki füstölt hússal, gerslivel vagy rizzsel fogyasztja, de a legegyszerűbb és nagyszerűbb változat mégiscsak tejföllel készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 112 ek sertészsír Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 kg sertéscomb Hozzáadott
  • 112 ek fűszerpaprika Hozzáadott
  • 3 dl víz Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1.2 kg savanyú káposzta Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

115 perc.
1. Lépés

Egy fazékban felolvasztjuk a sertészsírt, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, fehéredésig keverjük, majd megszórjuk paprikával, párszor megkeverjük, sózzuk, borsozzuk.

3. Lépés

Ezt felöntjük másfél deci vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, átkeverjük, és közepes lángon, lefedve egy órán át főzzük.

4. Lépés

Ha letelt, hozzáadjuk a káposztát, felöntjük még másfél deci vízzel, elkeverjük, és lefedve újabb 45 percig főzzük.

5. Lépés

Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek