HIRDETŐ

Jókai Bableves: A hagyományos magyar ízek találkozása

A bableves az egyik legrégebbi magyar étel, ami már a honfoglalás előtt is ismert volt.

HIRDETŐ
Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

A recept ebben a cikkben található

Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 1 kg bab főtt Hozzáadott
  • 1 ks közepes méretű hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 szelet kolbász Hozzáadott
  • 1 Csésze tejföl Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 12 evőkanál őrölt bors Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 1 evőkanál reszelt sajt Hozzáadott
  • és petrezselyem zsír a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és zsíron megdinszteljük.

2. Lépés

Hozzáadjuk a kolbászt és a főtt babot, és jól összeforgatjuk.

3. Lépés

Keverjük hozzá a lisztet, a paprikát, a sót és a borsot, és addig főzzük, amíg a hús és a bab puhává válik.

4. Lépés

Adjuk hozzá a tejfölt és annyi tejet, amennyit szükséges, hogy a megfelelő krémességű legyen.

5. Lépés

Tálaljuk melegen, reszelt sajttal, petrezselyemmel.

Reels

Új

Top kategóriák