HIRDETŐ

Jókai Bableves: A hagyományos magyar ízek találkozása

A bableves az egyik legrégebbi magyar étel, ami már a honfoglalás előtt is ismert volt.

HIRDETŐ
Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

A recept ebben a cikkben található

Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 1 kg bab főtt Hozzáadott
  • 1 ks közepes méretű hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 szelet kolbász Hozzáadott
  • 1 Csésze tejföl Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 12 evőkanál őrölt bors Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 1 evőkanál reszelt sajt Hozzáadott
  • és petrezselyem zsír a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és zsíron megdinszteljük.

2. Lépés

Hozzáadjuk a kolbászt és a főtt babot, és jól összeforgatjuk.

3. Lépés

Keverjük hozzá a lisztet, a paprikát, a sót és a borsot, és addig főzzük, amíg a hús és a bab puhává válik.

4. Lépés

Adjuk hozzá a tejfölt és annyi tejet, amennyit szükséges, hogy a megfelelő krémességű legyen.

5. Lépés

Tálaljuk melegen, reszelt sajttal, petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek