HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Karalábéfőzelék vega fasírttal

Krémes, petrezselymes, savanykás, egyszóval fantasztikus ez a főzelék!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A vega fasírthoz

  • 1 zacskó szójagranulátum g os kiszerelés Hozzáadott
  • 100 ml kb forró víz Hozzáadott
  • 40 ek szójaszósz kb ml Hozzáadott
  • 1 tk pirospaprika Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma kb g Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 14 ks szerecsendió Hozzáadott
  • 14 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 4 ek zsemlemorzsa kb g Hozzáadott

A főzelékhez

  • 1 ek margarin kb g Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 ks karalábé zöldjével kb g Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 1 ek tejföl Hozzáadott
  • csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 tk Keményítő Hozzáadott
  • ks citrom leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A vega fasirthoz a szójagranulátumot egy tálba öntjük, meglocsoljuk a forró vízzel és a szójaszósszal, majd alaposan összekeverjük.

2. Lépés

A szójás alapot összekeverjük a pirospaprikával, a finomra vágott hagymával és fokhagymával, belereszeljük a szerecsendiót, hozzászórjuk a szárával együtt felaprított petrezselymet, beleütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, borssal, majd alaposan összekeverjük. Az állagát a zsemlemorzsa hozzáadásával lőjük be, ha kevés lenne, tehettek még hozzá. A masszát félretesszük, és állni hagyjuk 10-15 percig.

3. Lépés

A főzelékhez a margarint felolvasztjuk egy közepes lángon hevített lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. A karalábé szárát levágjuk, és félretesszük, a zöldséget megtisztítjuk, majd kb. 3 cm-es hasábokra vágjuk, és a hagymás alaphoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el, majd puhára pároljuk.

4. Lépés

Közben megformázzuk a fasírtokat, és sütőpapírral borított tepsin, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

5. Lépés

A puha karalábé szűk felét egy turmixgépbe tesszük a főzőlével együtt, hozzáadjuk a tejfölt, a petrezselymet szárával együtt, majd alaposan krémesre zúzzuk, és visszaöntjük a karalábéhoz. A félretett leveleket felcsíkozzuk, és szintén a főzelékhez adjuk, majd a főzelék levéből egy merőkanálnyit egy tálba szedünk, kikeverjük a keményítővel, a főzelékhez adjuk, és összerottyantjuk. Ízesítjük a citromlével, majd a megsült fasírttal együtt már tálalhatjuk is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

131 receptek

Sütemények

826 receptek

Olcsó ételek

483 receptek

Gyors ételek

2018 receptek

Húsételek

1188 receptek

Desszert

1882 receptek

Ebéd

2483 receptek

Főtt

1875 receptek