HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/66TWQ-_UaR6Gb7Ov5fSc/46b955e1c66d31b2dce976227c9a96.jpeg)
Forrás: Pixabay
Klasszikus sertéspörkölt
Sertéscombból, vagy lapockából, ez már csak rajtad múlik, hogy melyik szereted jobban. Ezzel a recepttel kiváló sertéspörköltet tudsz készíteni.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 kg sertéshús
- 2 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ks Paprika
- 2 ks zeller
- 2 ks burgonya
- 2 ks paradicsom
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál őrölt kömény
- 1 evőkanál őrölt koriander
- só és bors ízlés szerint
- olaj
HIRDETŐ
Eljárás
150 perc.
1. Lépés
A sertéshúst kockákra vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A hagymát és fokhagymát apróra vágod. A paprikát, zellert, burgonyát, paradicsomot kockákra vágod.
2. Lépés
Egy nagyobb lábosban felhívítjük az olajat és megpirítjuk rajta a húst. Ezután jön a hagyma és a fokhagyma is.
3. Lépés
A paprikát, zellert, burgonyát, paradicsomot hozzáadod a húshoz, és jól összekevered.
4. Lépés
Megszórjuk pirospaprikával, őrölt köménnyel, korianderrel és összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst, és lassú tűzön kb. 1,5-2 órán át főzzűk.