HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Könnyű fatörzs torta

Egy igazi csokiimádós, trüffelkrémes finomság, a fatörzs torta.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5

Piskóta

  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 4 ek cukor Hozzáadott
  • 4 ek liszt Hozzáadott
  • 2 ek víz Hozzáadott
  • 1 kh szódabikarbóna Hozzáadott

Krém

  • 2 dl habtejszín Hozzáadott
  • 20 dkg étcsokoládé Hozzáadott
  • 1 ek méz Hozzáadott
  • 0.3 dkg tejszín Hozzáadott
  • 1 ks narancshéj Hozzáadott
  • 4 dkg puha vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

210 perc.
1. Lépés

A trüffelkrémhez a tejszínt a mézzel forrásig melegítjük, majd beledobjuk az apróra vágott étcsokoládét, és egyneművé keverjük. Hozzákeverjük még a tejszínt és a narancs lereszelt héját is, végül a puha vajat és a sót is. A krémet teljesen kihűtjük 2-3 óra alatt.

2. Lépés

A piskótához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Ebbe óvatosan beleforgatjuk a tojássárgákat, és lassan belecsurgatjuk a vizet is. A sütőport és a lisztet összekeverjük, átszitáljuk, majd két részletben beleforgatjuk a tojáshabba vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.

3. Lépés

A piskótatésztát a gáztepsin vékonyan szétterítjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor már halvány aranybarna lesz a teteje. Ekkor óvatosan lehúzzuk a piskótáról a sütőpapírt, még melegen egy konyharuhára fektetjük, és jó szorosan feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.

4. Lépés

A kihűlt krémet habverővel kihabosítjuk. A kihűlt piskótát kitekerjük, majd megkenjük a krém kb. kétharmadával, és szorosan feltekerjük. A tekercs kb. egynegyedét srégen levágjuk, és a tekercs oldalához illesztjük – ez lesz az ág a fatörzsön. A maradék krémmel kívülről is bevonjuk a fatörzset, nem kell simára, akkor jó, ha olyan, mint a fa törzse.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1154 receptek

Mascarpone

126 receptek

Olcsó ételek

470 receptek

Sütemények

820 receptek

Gyors ételek

1930 receptek

Szószok

268 receptek

Desszert

1816 receptek

Tészta

337 receptek

Túró

228 receptek