HIRDETŐ
![Krémes hatlapos sütemény Krémes hatlapos sütemény](https://eu.tastescdn.net/thumbor/KtmwwzwTiePL9EtgX0RzcHUN_M0=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/iEqilNuR3dnkik_Ng2Hu/ef9373fd404a75516b1ec52224f6a5.jpeg)
Forrás: Canva
Krémes hatlapos sütemény
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 200 g vaj
- 5 tojás
- 200 g cukor
- 400 g tej
- 100 g liszt
- 1 Csomag vaníliás cukor
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük 30 percre.
2. Lépés
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és a tésztát kinyújtjuk.
3. Lépés
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és a tésztát 20 percig sütjük.
4. Lépés
A krémhez a tojásokat a cukorral habosra verjük. Adjuk hozzá a tejet, a lisztet, a vaníliás cukrot, és keverjük össze.
5. Lépés
Egy lábasban folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg besűrűsödik.
6. Lépés
Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vajat.
7. Lépés
A krémet osztjuk el a sütemény héjai közé, és jeges vagy meleg teával fogyaszthatjuk.