HIRDETŐ

Forrás: Mizina by Getty Images

Leves lencsével

A lencseleves az egyik legkedvesebb ételem. Egyszerűen elkészíthető, tápláló és laktató. Tökéletes a hideg napokra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Lencse Hozzáadott
  • 1 pcs nagy sárgarépa Hozzáadott
  • 1 pcs hagyma Hozzáadott
  • 2 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • 112 liter Zöldség- vagy baromfileves Hozzáadott
  • 2 pcs Babérlevél Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a lencsét folyó víz alatt alaposan megmossuk. Így higiéniai és megelőző szempontból, mielőtt eltávolítaná a szennyeződéseket.

2. Lépés

Ezután egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és sárgarépát, és addig pirítsuk, amíg a zöldségek elkezdenek üvegesedni. A sárgarépát és a hagymát közepes méretű darabokra vágom, hogy jól észrevehető legyen a levesben.

3. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk még egy percig. Tudja, a fokhagyma gyorsan megég, ezért a végén adom hozzá.

4. Lépés

A zöldségeket tegyük át egy fazékba, adjuk hozzá a lencsét, a babérlevelet és a húslevest. Közepes lángon főzzük kb. 30-40 percig, amíg a lencse megpuhul.

5. Lépés

Végül ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

122 receptek

Húsételek

1141 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek