HIRDETŐ

Forrás: Canva

Lilahagyma lekvár házilag

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 kg lilahagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 5 dkg barnacukor Hozzáadott
  • 7 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 tk Kakukkfű Hozzáadott
  • 1 dl vörösborecet Hozzáadott
  • 1 dl édes vörösbor Hozzáadott
  • 3 ek méz Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.

Megpucoljuk a hagymát, majd félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben elkezdjük melegíteni a mézet, amikor már híg, akkor hozzáadjuk a barnacukrot. Karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat. Elkeverjük és beletesszük a hagymát. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt pároljuk. Amikor kezd a hagyma összeesni, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát is. Lassú tűzön, körülbelül 40 percig hagyjuk puhulni. Ez idő alatt néha megkeverjük. Ezután ráöntjük a vörösborecetet és a vörösbort. Az a jó ha ellepi! További körülbelül 30 percig főzzük még, ha közben elfőne a leve, akkor kevés borral még pótoljuk. Amikor a hagyma teljesen megpuhult, levesszük a fedőt és körülbelül 1 óra alatt hagyjuk, hogy a levét egészen elfője.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek