HIRDETŐ

Forrás: Canva

Lusta asszony rétese

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 300 g finomliszt Hozzáadott
  • 150 g porcukor Hozzáadott
  • 3 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 9 g szódabikarbóna Hozzáadott
  • 112 késhegynyi szódabikarbóna Hozzáadott
  • 112 csipet Hozzáadott
  • 85 g vaj Hozzáadott
  • 525 g tehéntúró Hozzáadott
  • 412 dl tej Hozzáadott
  • 3 ks tojás nagy Hozzáadott
  • 112 kk Fahéj Hozzáadott
  • 750 g Eper Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

55 perc.
1. Lépés

A 3 dkg vajat olvasszuk fel, majd kenjük meg vele a tepsit. (Én sütőpapírt is tettem a tepsibe, így értelemszerűen a sütőpapírt kentem meg az olvasztott vajjal.)

2. Lépés

Az első hat hozzávalót mérjük bele egy tálba, majd alaposan keverjük össze. Ezután a száraz, lisztes keverék felét egyenletesen szórjuk bele a vajjal kikent tepsibe, a maradékot pedig tegyük félre.

3. Lépés

A tepsiben lévő lisztes keverékre egyenletesen morzsoljuk rá a túrót, majd szórjuk meg az ízlés szerint feldarabolt eperrel. Ezután szórjuk meg ízlés szerint őrölt fahéjjal, és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen szórjuk rá a maradék lisztes keveréket.

4. Lépés

A tojásokat üssük bele egy tálba, kicsit verjük fel, majd adjuk hozzá a tejet, és keverjük simára.

5. Lépés

Ezután öntsük rá a liszt tetejére, lehetőleg úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle, majd csipkedjük rá a vajat. (villával kicsit megmozgathatjuk, hogy mindenhol befedje a tojásos-tejes keverék a lisztet)

6. Lépés

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, hogy szép aranybarna legyen a sütemény teteje. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem.)

7. Lépés

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új