HIRDETŐ

Máglyarakás húsvéti kalácsból

Csodásan finom, bármikor elkészíthető süti.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • fél citrom leve Hozzáadott
  • Fahéj Hozzáadott
  • 3 ek vaj Hozzáadott
  • 25 dkg kalács Hozzáadott
  • 14 ks tojás Hozzáadott
  • 4 ek cukor Hozzáadott
  • 1 cs vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 12 ek darált dió 1 ek cukor Hozzáadott
  • 8 ek baracklekvár Hozzáadott
  • 1 ek porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A lereszelt almákat hozzáadjuk a citromléhez, fahéjhoz és 2 ek vajon megpároljuk.

2. Lépés

A kalácsot vékony szeletekre vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. Majd a sárgájukat összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és tejjel. A kalácsszeleteket pedig ebbe a tejbe áztatjuk.

3. Lépés

A kivajazott tepsit kibéleljük a kalácsokkal. Majd megszórjuk a dióval, cukorral és ráhalmozzuk a párolt almát. Végül megkenjük 7 ek lekvárral.

4. Lépés

A 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

5. Lépés

A tojásfehérjéhez 1 ek baracklekvárt és 1 ek porcukrot adunk. Ezt kemény habbá verjük.

6. Lépés

A megsült máglyarakás tetején elsimítjuk a habot majd még 10 percre visszatoljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek