HIRDETŐ

Máglyarakás húsvéti kalácsból

Csodásan finom, bármikor elkészíthető süti.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • fél citrom leve Hozzáadott
  • Fahéj Hozzáadott
  • 3 ek vaj Hozzáadott
  • 25 dkg kalács Hozzáadott
  • 14 ks tojás Hozzáadott
  • 4 ek cukor Hozzáadott
  • 1 cs vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 12 ek darált dió 1 ek cukor Hozzáadott
  • 8 ek baracklekvár Hozzáadott
  • 1 ek porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A lereszelt almákat hozzáadjuk a citromléhez, fahéjhoz és 2 ek vajon megpároljuk.

2. Lépés

A kalácsot vékony szeletekre vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. Majd a sárgájukat összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és tejjel. A kalácsszeleteket pedig ebbe a tejbe áztatjuk.

3. Lépés

A kivajazott tepsit kibéleljük a kalácsokkal. Majd megszórjuk a dióval, cukorral és ráhalmozzuk a párolt almát. Végül megkenjük 7 ek lekvárral.

4. Lépés

A 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

5. Lépés

A tojásfehérjéhez 1 ek baracklekvárt és 1 ek porcukrot adunk. Ezt kemény habbá verjük.

6. Lépés

A megsült máglyarakás tetején elsimítjuk a habot majd még 10 percre visszatoljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

131 receptek

Sütemények

826 receptek

Olcsó ételek

483 receptek

Húsételek

1188 receptek

Gyors ételek

2018 receptek

Desszert

1882 receptek

Ebéd

2482 receptek

Főtt

1874 receptek