HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ivabalk

Magyar grízgombócleves

Ez a grízgombócleves nagyszerű választás lehet előételként vagy akár könnyű főételként is. Csak arra figyeljünk, hogy elegendő időt hagyjunk a gombócok főzésére, hogy teljesen átfőjenek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 db csirke Hozzáadott
  • 1 nagyobb fej hagyma Hozzáadott
  • 2 db répa Hozzáadott
  • 1 mokka kanál szemes bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 2 szem babérlevél Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 150 g búzadara Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is mossuk meg a csirkét, majd vágjuk kisebb darabokra. A hagymát hámozzuk meg és vágjuk fel. A répát is tisztítsuk meg, vágjuk karikákra. Egy fazékban tegyük fel a csirkét főni a hagymával, répával, babérlevéllel, sóval és a borssal. Adhatunk hozzá egy kevés vizet is, ha szükséges.

2. Lépés

Ahogy a csirke elkezd főni, a következő lépés a grízgombóc elkészítése. Keverjük össze a tojásokat a búzadarával, majd adagoljunk hozzá sót ízlés szerint. A masszából vizes kézzel formázzunk gombócokat.

3. Lépés

Ha a csirke már megfőtt, szűrjük le a levet. A csirkehúst kiszedhetjük és felhasználhatjuk másik étel elkészítéséhez. A főtt csirkelevet tegyük vissza a fazékba, és adjuk hozzá a grízgombócokat. Forraljuk fel a levest, majd vegyük lejjebb a hőt és főzzük a gombócokat lassú tűzön, amíg meg nem főnek (kb. 15-20 perc).

Hasonló receptek

Bőrkés bableves

Izgalmas és tápláló étek a magyar konyhából. A recept a hagyományos bablevesek alapján készült, de a bőrkést (azaz a bőrös kolbászokat) hozzáadva különleges ízt kap. A bableves télies, utánozhatatlan ízével és tartalmas jellegével a hideg napokon melegséget önt lelkünkbe.

Ízletes és tápláló Vajbabfőzelék

A vajbabfőzelék egy ízletes és tápláló magyaros fogás, amely a vajbab kíméletes főzésével, a hozzáadott tejföllel és fűszerekkel készül. Akár önálló ételként, akár feltéttel – például sült sertésszűzzel vagy virslivel – is tálalható.

Lencsefőzelék gyorsan

Különleges csipetkés Egri húsleves

Az Egri húsleves egy hagyományos, kitűnő ízű magyar fogás, amelynek alapvető hozzávalója a marha- vagy birkahús. Gazdagítja a zöldségek, zöldfűszerek íze, és különlegessé teszi a levesben főtt csipetkét.

Francia halleves

Az ízletes francia halleves egyszerű és gyorsan elkészíthető. Krémes, gazdag ízekkel, tökéletes koszt bármilyen alkalomra.
S.Hanna
S.Hanna
Minestone, az olasz zöldségleves
Videorecept

Minestone, az olasz zöldségleves

Töménytelen zöldség és parmezán mennyiség.

Magyaros borsóleves galuskával

Egy hagyományos magyar étel, amelyet általában vasárnaponként főznek. Az ízletes és tápláló leves fő kelléke a sárgaborsó, amelyet vargányával és sonkával ízesítenek. A galuskák pedig finom, puha és szaftosak lesznek.
Cesminaz
Cesminaz
Egyszerű tojásleves
Videorecept

Egyszerű tojásleves

Így készíti a tojáslevest az édesanyám. Egyszerű, gyors és nagyon finom🙂

Hasonló receptek

Bőrkés bableves

Izgalmas és tápláló étek a magyar konyhából. A recept a hagyományos bablevesek alapján készült, de a bőrkést (azaz a bőrös kolbászokat) hozzáadva különleges ízt kap. A bableves télies, utánozhatatlan ízével és tartalmas jellegével a hideg napokon melegséget önt lelkünkbe.

Ízletes és tápláló Vajbabfőzelék

A vajbabfőzelék egy ízletes és tápláló magyaros fogás, amely a vajbab kíméletes főzésével, a hozzáadott tejföllel és fűszerekkel készül. Akár önálló ételként, akár feltéttel – például sült sertésszűzzel vagy virslivel – is tálalható.

Lencsefőzelék gyorsan

Különleges csipetkés Egri húsleves

Az Egri húsleves egy hagyományos, kitűnő ízű magyar fogás, amelynek alapvető hozzávalója a marha- vagy birkahús. Gazdagítja a zöldségek, zöldfűszerek íze, és különlegessé teszi a levesben főtt csipetkét.

Francia halleves

Az ízletes francia halleves egyszerű és gyorsan elkészíthető. Krémes, gazdag ízekkel, tökéletes koszt bármilyen alkalomra.
S.Hanna
S.Hanna
Minestone, az olasz zöldségleves
Videorecept

Minestone, az olasz zöldségleves

Töménytelen zöldség és parmezán mennyiség.

Magyaros borsóleves galuskával

Egy hagyományos magyar étel, amelyet általában vasárnaponként főznek. Az ízletes és tápláló leves fő kelléke a sárgaborsó, amelyet vargányával és sonkával ízesítenek. A galuskák pedig finom, puha és szaftosak lesznek.
Cesminaz
Cesminaz
Egyszerű tojásleves
Videorecept

Egyszerű tojásleves

Így készíti a tojáslevest az édesanyám. Egyszerű, gyors és nagyon finom🙂

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

85 receptek

Ebéd

2076 receptek

Sütemények

762 receptek

Olcsó ételek

415 receptek

Húsételek

1010 receptek

Gyors ételek

1556 receptek

Desszert

1514 receptek

Vacsora

1267 receptek

Reggeli

255 receptek