HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ivabalk

Magyar grízgombócleves

Ez a grízgombócleves nagyszerű választás lehet előételként vagy akár könnyű főételként is. Csak arra figyeljünk, hogy elegendő időt hagyjunk a gombócok főzésére, hogy teljesen átfőjenek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 ks csirke Hozzáadott
  • 1 nagyobb fej hagyma Hozzáadott
  • 2 ks répa Hozzáadott
  • 1 mokka kanál szemes bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 2 szem babérlevél Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 150 g búzadara Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is mossuk meg a csirkét, majd vágjuk kisebb darabokra. A hagymát hámozzuk meg és vágjuk fel. A répát is tisztítsuk meg, vágjuk karikákra. Egy fazékban tegyük fel a csirkét főni a hagymával, répával, babérlevéllel, sóval és a borssal. Adhatunk hozzá egy kevés vizet is, ha szükséges.

2. Lépés

Ahogy a csirke elkezd főni, a következő lépés a grízgombóc elkészítése. Keverjük össze a tojásokat a búzadarával, majd adagoljunk hozzá sót ízlés szerint. A masszából vizes kézzel formázzunk gombócokat.

3. Lépés

Ha a csirke már megfőtt, szűrjük le a levet. A csirkehúst kiszedhetjük és felhasználhatjuk másik étel elkészítéséhez. A főtt csirkelevet tegyük vissza a fazékba, és adjuk hozzá a grízgombócokat. Forraljuk fel a levest, majd vegyük lejjebb a hőt és főzzük a gombócokat lassú tűzön, amíg meg nem főnek (kb. 15-20 perc).

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek