:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/_zHbPpkNcR9VtklfTWsW/46d92286df272141b07a7a8835b596.jpeg)
Forrás: Pixabay: RitaE
Magyar vegetáriánus Grízgaluska
Remélem, hogy a recept hasznos volt számotokra, és szeretettel várjuk a visszajelzéseket a tapasztalataitokról!
Hozzávalók
- 30 dkg finom búzadara (gríz)
- 2 teáskanál só
- 11⁄2 l víz
Eljárás
A recept elkészítéséhez lehetőleg használjunk finom búzadarát (gríz), mert így lesz a galuska a legfinomabb. Én személy szerint nagyon szeretem az intenzívebb búzadara ízét, de természetesen a végeredmény minőségét mindig a hozzávalók minősége határozza meg.
Miután a búzadarát kiválasztottad, töltsd egy tálba, adj hozzá 2 teáskanál sót, és keverd össze alaposan. Próbáld meg egyenletesen eloszlatni a sót a búzadarában, hogy a galuskák minden egyes darabjába kerüljön belőle. Ha sótlan grízgaluskát szeretnél, akár hagyd is ki a sót.
Tölts fel egy fazekat kb. 1,5 liter vízzel, és forrald fel. Az a legjobb, ha tiszta, friss és szűrt csapvizet használsz, mivel ezeknek az íze a legsemlegesebb. Így biztosan érezni fogod a grízgaluska saját, karakterisztikus ízét.
Egy nagyobb merőkanállal mérj ki egyenlő adagokat a sóval elkevert grízből, és a galuskát formázva óvatosan csorgasd a forró vízbe. Ha ez megvan, csökkentsd le a hőfokot, és főzd a galuskákat kb. 20 percig, vagy amíg a vizet teljesen el nem fogyasztják. Itt fontos, hogy ne rohanj, és ne forrald túl a galuskákat, mert ha túl gyorsan főzöd őket, kemények maradnak.
Az elkészült grízgaluskát szűrőkanállal emeld ki a fazekból, hagyd lecsepegni, és tálald melegen. A grízgaluska remek körettényi húsos ételekhez, de akár sajttal, tejföllel vagy levesben is fogyaszthatod. Én személy szerint a túróval tálalt változatot szeretem a legjobban.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/InKz4mLMc4M4ZMpQ7_7B/e5370ea99a3887439d6a4378234e97.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/NUMUW-52Dvbjegrommuz/7f93a22381df84604aa2c4d0f6e830.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/5t6MRfA4Bf0KNViSBems/b6d91a20313e369d4b55f573a7504c.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/RMF43z6wVLWzFNVlliWl/35976c04b9ad83012f371bce442d90.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rPnnMKuDk4jEISMuKuUs/0549ebc92ae8014b494b0b8d7d1641.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rv_UR9FVX1I8_4nJ8wLC/722f41239053b3290cdaaf5ad91a23.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/DWwD49G8An32ylq0GbPt/27f1071280b0b5dc967b8b1cf75d9f.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/bV_fiJ3MUqvtwhPQs-WJ/9133cc09e520e29ca55f7d59231ba6.jpeg)












