HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/tVp0_rHrZHwxpmZEGbm4/d877dcb5fb4f0fe00262d141b941e2.jpeg)
Mákos babka
Mákos babka szárított szilvával kiegészítve. A túró miatt nem száraz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
16
- 500 g Finom túró
- 4 db Tojás
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 100 g Mákmagliszt
- 25 g Nem kell a fehérje
- 1⁄2 csomagok sütőpor
- 50 ml Tej esetleg egy kicsit több
- 50 g nádcukor
- 1 db Vaníliás cukor
- 1 EK Méz
- néhány csepp vanília aroma
- 100 g aszalt szilva
HIRDETŐ
Eljárás
70 perc.
1. Lépés
A tojássárgáját verjük fel cukorral. Adunk hozzá túrót és tejet.
2. Lépés
A fehérjékből kemény habot verünk.
3. Lépés
Szárított hozzávalóinkat összekeverjük. Ezt hozzáadjuk a tojássárgája keverékhez. Majd belekeverjük a fehérje habot.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/tVp0_rHrZHwxpmZEGbm4/9a7dc4df5e1ddd98bb0c5520b2118c.jpeg)
4. Lépés
Végül adjunk hozzá apróra vágott szárított szilvákat.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/tVp0_rHrZHwxpmZEGbm4/d9575587841558e13523805509cf19.jpeg)
5. Lépés
Az elegyet egy bundt formába öntjük és 180 fokon sütjük körülbelül 55 percig.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/tVp0_rHrZHwxpmZEGbm4/07f49dc47ca6c356568577997120f2.jpeg)
6. Lépés
A sütés után hagyjuk kihűlni, kiöntjük a formából és meglocsolhatjuk csokoládé mázzal vagy dióvajjal.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/tVp0_rHrZHwxpmZEGbm4/c0759c29d88165957f31462c2af8da.jpeg)