HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Mascarponés erdei gyümölcsös sajttorta

Szülinapi tortának is tökéletesen különleges sajttorta.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 12 dkg cukor Hozzáadott
  • 15 dkg rétesliszt Hozzáadott
  • szódabikarbóna Hozzáadott

Gyümölcspüré

  • 375 g fagyasztott erdei gyümölcsök Hozzáadott
  • 150 g porcukor Hozzáadott
  • 2 tk porzselatin Hozzáadott

Krém

  • 500 g mascarpone Hozzáadott
  • 900 g natur joghurt Hozzáadott
  • 300 g porcukor Hozzáadott
  • 4 cs zselatinfix Hozzáadott
  • 34 Üveg vaníliaaroma Hozzáadott
  • 375 g erdei gyümölcs Hozzáadott

Zselé és díszítés

  • 250 g vegyes bogyós gyümölcs Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
  • 3 tk porzselatin Hozzáadott
  • 3 dl habtejszín Hozzáadott
  • 1 cs habfixáló Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A tésztához a sütőt 180 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A formát kivajazzuk és lisztezzük.

2. Lépés

Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt, a legmagasabb fokozaton, felverjük robotgéppel. Közben a lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, majd a tojáshoz forgatjuk óvatosan.

3. Lépés

A masszát belesimítjuk a formába, majd 30 perc alatt megsütjük.

4. Lépés

A püréhez a fagyos gyümölcsöt a cukorral és egy kortynyi vízzel forraljunk fel, majd vegyük takarékra a lángot, adjuk hozzá a zselatint és addig kevergessük, amíg az teljesen fel nem oldódik. Tegyük félre hűlni.

5. Lépés

Közben a kihűlt lapot vágjuk ketté. Az alját tegyük vissza a formába, majd kanalazzuk rá a még folyékony, de langyos gyümölcsös pürét, tegyük rá a másik lapot és jó alaposan nyomkodjuk össze. Tegyük be a hűtőbe.

6. Lépés

A krémhez a Közben a kihűlt lapot vágjuk ketté. Az alját tegyük vissza a formába, majd kanalazzuk rá a még folyékony, de langyos gyümölcsüs pürét, tegyük rá a másik lapot és jó alaposan nyomkodjuk össze. Tegyük be a hűtőbe.

7. Lépés

A krémet kanalazzuk a piskóta tetejére, egyengessük el, majd tegyük hűtőbe kb 3 órára.

8. Lépés

A zseléhez a gyümölcsöt és a cukrot melegítsük össze, majd oldjuk fel benne a zselatint, majd tegyük félre hűlni.

9. Lépés

Közben vegyünk el egy kisebb tortakarikát, majd tegyük úgy a joghurtos krémre, hogy a peremén kb 1-1,5 cm-es hely maradjon. Körbe kanalazzuk bele a kihűlőben lévő gyümölcsös zselatint és egy éjszakára tegyük hűtőbe.

10. Lépés

Másnap a tejszínt félig verjük fel, adjuk hozzá a habfixálót és verjük kemény habbá. A krém felével vonjuk be a torta oldalát, a másik felét töltsük habzsákba és ízlés szerint díszítsük vele a tortát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

131 receptek

Sütemények

826 receptek

Olcsó ételek

483 receptek

Húsételek

1188 receptek

Gyors ételek

2018 receptek

Desszert

1882 receptek

Ebéd

2482 receptek

Főtt

1874 receptek