HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/zXj9K30n5Reo_dw0shd-/4532662f220e51edf99bef44b0c364.jpeg)
Meggyes habkocsonya mandula szórással
A legjobb meggyes habkocsonya, amit valaha ettél 😍😁🍒
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
20
Hozzávalók
- 6 Tojás L darab
- 280 g Fél durum liszt
- 280 g Kristálycukor
- 1 duci Por
- Csipet Szerszámok
- 100 ml olaj
- 100 ml Eszkozok
- Csipet igazi vanília
- sok cseresznye
Mandulás morzsa
- 100 g darált mandula
- 2 kanalak simaliszt
- 50 g Cukor
- 50 g Szerszámok
- Pinch őrölt szerecsendió
- Csipet igazi vanília
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Egy nagy tepsibe.
2. Lépés
A tojássárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A fehérjét sócsipettel verjük fel. A tojássárgáját cukorral verjük fel világos habbá, majd fokozatosan hozzáadjuk a vízzel és olajjal kevert lisztet, sütőport és vaníliát.
3. Lépés
A tojássárgája keverékhez óvatosan hozzáadjuk a fehérjéket. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük. Megmagozzuk a cseresznyét és a tésztára rakjuk.
4. Lépés
Mandula morzsa: szobahőmérsékletű vajat összekeverünk őrölt mandulával, liszttel, cukorral, vaníliával és szerecsendióval, és megszórjuk buborékunkat.
5. Lépés
Sütjük 200 fokon aranybarnára.
6. Lépés
Jó étvágyat🍒