HIRDETŐ

Forrás: CCat82 from Getty Images

Mexikói leves hússal és tacóval

Finom, laktató és ízgazdag, a mexikói húsleves tacóval egy olyan étel, amelyet már sokszor készítettem családomnak és barátaimnak. Határozottan az egyik kedvenc ételünkké vált a hidegebb napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Darált hús Hozzáadott
  • 1 pcs nagy hagyma Hozzáadott
  • 3 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Paprika Hozzáadott
  • 1 lehet Kukorica Hozzáadott
  • 1 lehet Vörösbab Hozzáadott
  • 2 kanalak Fűszerek a tacókhoz Hozzáadott
  • 1 teáskanál csípős paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kömény Hozzáadott
  • 2 szemüveg Zöldségleves Hozzáadott
  • 1 lehet Szeletelt paradicsom Hozzáadott
  • 1 Csomag Tacos Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát finomra, a paprikát pedig kockákra vágjuk. A finomra vágott zöldségek több aromát adnak ki, ami a leves ízét növeli.

2. Lépés

A darált húst a hagymával és a fokhagymával együtt serpenyőben megpirítjuk. Érdemes már ebben a fázisban jól megfűszerezni a húst sóval és borssal, ez fokozza az étel ízét.

3. Lépés

Körülbelül 5 perc elteltével adjuk hozzá az apróra vágott paprikát, óvatosan keverjük meg.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a kukoricát és a lecsöpögtetett babot. Ebben a szakaszban felöntjük a húslevessel, és hozzáadjuk a paradicsomkonzervet. Ez a tökéletes alkalom a fűszerek - taco fűszer, paprika és kömény - hozzáadására.

5. Lépés

Az egészet közepes lángon kb. 30-40 percig főzzük. A levesnek ennyi idő után be kell sűrűsödnie.

6. Lépés

Közben szedje szét a tacókat. Ezek lehetnek kisebb vagy nagyobb darabok, ahogyan csak akarja.

7. Lépés

Amikor a leves kész, adjuk hozzá a tacókat, és főzzük még körülbelül 5 percig.

Hasonló receptek

Éjféli leves

Ez a tartalmas leves tökéletes késő esti órákra. Gazdag ízvilágú, és gyorsan, egyszerűen elkészíthető. Tökéletes egy otthoni összejövetelre vagy szilveszteri bulira.
S.Hanna
S.Hanna
Babgulyás gazdagon
Videorecept

Babgulyás gazdagon

Ez a recept télen-nyáron megállja a helyét az asztalon.

Borscs leves recept

Ebben a fagyos téli időben nincs is jobb, mint az otthon melegében egy forró, laktató leves. A borscs leves éppen ilyen, minden falatja hozza a kért melegséget és ízeket. A borscs leves elkészítése során én mindig nagyon odafigyelek a hús kiválasztására és a zöldségek frissességére, hiszen ezek az elemek adják meg a leves igazi, jellegzetes ízét
S.Hanna
S.Hanna
Híres magyar babgulyás - Kellően sűrű, pont ahogy szeretjük
Videorecept

Híres magyar babgulyás - Kellően sűrű, pont ahogy szeretjük

Nincs is laktatóbb, mint a hagyományos babgulyás, ami az intenzív fűszerek, friss marhahús és a bab kombinációja.

Mexikói tortillák

Finomság darált hússal

Bableves sertéshússal

A hideg téli hónapokban leggyakrabban sertéshússal készítek babfőzeléket. Annyira laktató, hogy akár főételként is tálalhatjuk.

Zöldséges húsgombócleves

Az én konyhámból mindig a hagyományos magyar ízek kerülnek elő. A zöldséges húsgombócleves éppen egy klasszikus hazai étel, amit a nagymamámtól tanultam és már évek óta rendszeresen készítek. Különösen a téli hideg napokon ideális, nagyon laktató és nem is kell hozzá sok időt tölteni a konyhában.

Ízletes szarvaspörkölt bográcsban

A szarvaspörkölt egy hagyományos magyar étel, amelyet főleg ősszel és télen fogyasztunk. A bográcsban főtt pörkölt gazdag ízvilággal és tökéletesen illik a hideg időjáráshoz.

Hasonló receptek

Éjféli leves

Ez a tartalmas leves tökéletes késő esti órákra. Gazdag ízvilágú, és gyorsan, egyszerűen elkészíthető. Tökéletes egy otthoni összejövetelre vagy szilveszteri bulira.
S.Hanna
S.Hanna
Babgulyás gazdagon
Videorecept

Babgulyás gazdagon

Ez a recept télen-nyáron megállja a helyét az asztalon.

Borscs leves recept

Ebben a fagyos téli időben nincs is jobb, mint az otthon melegében egy forró, laktató leves. A borscs leves éppen ilyen, minden falatja hozza a kért melegséget és ízeket. A borscs leves elkészítése során én mindig nagyon odafigyelek a hús kiválasztására és a zöldségek frissességére, hiszen ezek az elemek adják meg a leves igazi, jellegzetes ízét
S.Hanna
S.Hanna
Híres magyar babgulyás - Kellően sűrű, pont ahogy szeretjük
Videorecept

Híres magyar babgulyás - Kellően sűrű, pont ahogy szeretjük

Nincs is laktatóbb, mint a hagyományos babgulyás, ami az intenzív fűszerek, friss marhahús és a bab kombinációja.

Mexikói tortillák

Finomság darált hússal

Bableves sertéshússal

A hideg téli hónapokban leggyakrabban sertéshússal készítek babfőzeléket. Annyira laktató, hogy akár főételként is tálalhatjuk.

Zöldséges húsgombócleves

Az én konyhámból mindig a hagyományos magyar ízek kerülnek elő. A zöldséges húsgombócleves éppen egy klasszikus hazai étel, amit a nagymamámtól tanultam és már évek óta rendszeresen készítek. Különösen a téli hideg napokon ideális, nagyon laktató és nem is kell hozzá sok időt tölteni a konyhában.

Ízletes szarvaspörkölt bográcsban

A szarvaspörkölt egy hagyományos magyar étel, amelyet főleg ősszel és télen fogyasztunk. A bográcsban főtt pörkölt gazdag ízvilággal és tökéletesen illik a hideg időjáráshoz.

Reels

Új