HIRDETŐ

Forrás: LauriPatterson via iStockPhotos

Mulligatawny leves Indiából

A mulligatawny leves egy hagyományos indiai étel, amely pikáns és édes aromákat ötvöz. Összegyűjti a legjobbat a nyugati és a keleti világból, és nagyon népszerű otthonában, Nagy-Britanniában. Ez a laktató csirkeleves lencsével és almával főételként is tálalható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemell Hozzáadott
  • 100 g Sárga lencsék Hozzáadott
  • 2 Darab alma Hozzáadott
  • 1 Darab hagyma Hozzáadott
  • 2 Toe fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Darab Sárgarépa Hozzáadott
  • 1 l csirkeleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál currypor Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1. lépés: Először a mulligatawny leveshez vágja kockákra a csirkemellet, és pirítsa meg egy fazékban olívaolajban. Ezután vegye ki a csirkehúst a fazékból és tegye félre.

2. Lépés

2. lépés: Ezután vágja kockákra a hagymát, a fokhagymát és a répát, majd tegye őket ugyanabba az edénybe. Párolja a zöldségeket körülbelül 5 percig.

3. Lépés

3. lépés: Most adj hozzá lencsét és curryport, és jól keverd össze mindent. Ezután önts hozzá csirkehúslét és hagyd, hogy a leves kb. 30 percig főjön.

4. Lépés

4. lépés: Amíg a leves fő, hámozza meg az almákat, távolítsa el a magházat, és vágja őket kis kockákra. Ezután tegye őket a levesbe.

5. Lépés

5. lépés: Miután a leves megfőtt, adjuk hozzá a csirkehúst és a citromlevet, és hagyjuk a levest még körülbelül 10 percig forralni. Ezután a Mulligatawny leves kész a felszolgálásra.

Hasonló receptek

Lentejas (spanyol lencseleves)

Ez a lentejas recept egyenesen Spanyolországból származik, és a spanyol nagymamám készítette szeretettel. Fiatalabb koromban sok boldog órát töltöttem a konyhájában, hallgatva az illatos illatokat és a szeretettel elkészített ételeket. Ez egy hagyományos, kiadós és laktató étel, amely különösen jól illik a hideg téli napokhoz.

Tantanmen (japán tésztaleves)

Ez a fűszeres, krémes és rendkívül ízletes japán tésztaleves az egyik abszolút kedvenc ételem, különösen a hideg napokon. A recept a kínai szecsuáni konyhában gyökerezik, de Japánban különösen népszerű és ismert. A tantanemen tésztából, darált húsból, ázsiai fűszerekből áll, és csirkealaplében főzik. Főtt csirketojással tálalják.

Hagyományos, kiadós kolbászleves nagymama módra

Ez a kolbászleves a nagymamámmal töltött felejthetetlen napokat juttatja eszembe. A levesek mindig tele voltak ízekkel, és egyszerű alapanyagokból is finom ételeket tudott varázsolni. Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, és biztos vagyok benne, hogy te és a szeretteid is imádni fogják!

Rablói fazék darált hússal rusztikus partyételekkel

Családunk generációk óta főzi ezt a kiadós rablópörkölt receptet. Nincs is jobb, mint összejönni a szeretteinkkel, és élvezni ezt a finom, laktató pörköltet. Számtalanszor készítettem már az évek során, és mindig nagy sikert arat, különösen a hideg téli hónapokban. A szabadban, nyílt tűzön is elkészíthető.

Darált húsleves "Chili Con Carne"

Egy kiadós és fűszeres leves, amely hideg időben tökéletes egy hangulatos étkezéshez. Ez a leves a családomban klasszikusnak számít. A receptből rengeteg készül - így készüljön fel a finom maradékokra vagy a fagyasztóban való étkezésre, zöldségekkel és fűszerekkel van megfűszerezve, így a mexikói konyha minden ízét élvezheti.

"Elzászi Choucroute" - hús savanyú káposztával

Német-francia határátkelőként gyakran fogyasztottam choucroute-ot Franciaországban. Ezt az ízletes elzászi tradicionális ételt aztán otthon kezdtem el készíteni a családomnak és a barátaimnak, amíg tökéletesítettem a receptet. A savanyú káposzta , a fűszeres ízek és a kiadós sertéshús csodálatos keveréke egyszerűen ellenállhatatlan.

Rusztikus darált hús pörkölt

Ez a robusztus, kiadós pörkölt nem egyszer volt már a mentőövünk a hideg téli napokon. A zöldségek és a burgonya frissessége a darált hús pikáns ízével kombinálva ízletes kombinációt alkot. Adjon hozzá pirítóst vagy friss bagettet, és a nap meg van mentve. Minden egyes kanál emlékeztet arra a sok alkalomra, amikor örömmel és lelkesedéssel készítettük és ízlelgettük ezt az ételt.

Szívós gulyás pörkölt recept

A gulyáspörkölt egy olyan étel, amelyet szívesen tálalunk a családunkban. Számtalanszor elkészítettem már, és ez az étel különösen jól esik a hideg téli napokon. A laktató marhahúst zöldségekkel és paradicsommal főzzük, hogy egy kiadós levest kapjunk. Még ha az elkészítés hosszabb időt is vesz igénybe, az eredmény ízben és állagban meggyőző.

Hasonló receptek

Lentejas (spanyol lencseleves)

Ez a lentejas recept egyenesen Spanyolországból származik, és a spanyol nagymamám készítette szeretettel. Fiatalabb koromban sok boldog órát töltöttem a konyhájában, hallgatva az illatos illatokat és a szeretettel elkészített ételeket. Ez egy hagyományos, kiadós és laktató étel, amely különösen jól illik a hideg téli napokhoz.

Tantanmen (japán tésztaleves)

Ez a fűszeres, krémes és rendkívül ízletes japán tésztaleves az egyik abszolút kedvenc ételem, különösen a hideg napokon. A recept a kínai szecsuáni konyhában gyökerezik, de Japánban különösen népszerű és ismert. A tantanemen tésztából, darált húsból, ázsiai fűszerekből áll, és csirkealaplében főzik. Főtt csirketojással tálalják.

Hagyományos, kiadós kolbászleves nagymama módra

Ez a kolbászleves a nagymamámmal töltött felejthetetlen napokat juttatja eszembe. A levesek mindig tele voltak ízekkel, és egyszerű alapanyagokból is finom ételeket tudott varázsolni. Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, és biztos vagyok benne, hogy te és a szeretteid is imádni fogják!

Rablói fazék darált hússal rusztikus partyételekkel

Családunk generációk óta főzi ezt a kiadós rablópörkölt receptet. Nincs is jobb, mint összejönni a szeretteinkkel, és élvezni ezt a finom, laktató pörköltet. Számtalanszor készítettem már az évek során, és mindig nagy sikert arat, különösen a hideg téli hónapokban. A szabadban, nyílt tűzön is elkészíthető.

Darált húsleves "Chili Con Carne"

Egy kiadós és fűszeres leves, amely hideg időben tökéletes egy hangulatos étkezéshez. Ez a leves a családomban klasszikusnak számít. A receptből rengeteg készül - így készüljön fel a finom maradékokra vagy a fagyasztóban való étkezésre, zöldségekkel és fűszerekkel van megfűszerezve, így a mexikói konyha minden ízét élvezheti.

"Elzászi Choucroute" - hús savanyú káposztával

Német-francia határátkelőként gyakran fogyasztottam choucroute-ot Franciaországban. Ezt az ízletes elzászi tradicionális ételt aztán otthon kezdtem el készíteni a családomnak és a barátaimnak, amíg tökéletesítettem a receptet. A savanyú káposzta , a fűszeres ízek és a kiadós sertéshús csodálatos keveréke egyszerűen ellenállhatatlan.

Rusztikus darált hús pörkölt

Ez a robusztus, kiadós pörkölt nem egyszer volt már a mentőövünk a hideg téli napokon. A zöldségek és a burgonya frissessége a darált hús pikáns ízével kombinálva ízletes kombinációt alkot. Adjon hozzá pirítóst vagy friss bagettet, és a nap meg van mentve. Minden egyes kanál emlékeztet arra a sok alkalomra, amikor örömmel és lelkesedéssel készítettük és ízlelgettük ezt az ételt.

Szívós gulyás pörkölt recept

A gulyáspörkölt egy olyan étel, amelyet szívesen tálalunk a családunkban. Számtalanszor elkészítettem már, és ez az étel különösen jól esik a hideg téli napokon. A laktató marhahúst zöldségekkel és paradicsommal főzzük, hogy egy kiadós levest kapjunk. Még ha az elkészítés hosszabb időt is vesz igénybe, az eredmény ízben és állagban meggyőző.

Reels

Új