HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: SnaXXy

Mustáros tejfölös karaj

Sziasztok, a kedvenc karaj receptemet szeretném megosztani veletek, amit nagyanyám receptjét követve sajátos, mostanság gyakran elkészítek. A mustáros tejfölös karaj egy igazán családbarát és örök kedvenc recept, aminek az elkészítése nem igényel sok időt, ráadásul nagyon finom!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertéskaraj Hozzáadott
  • 3 evőkanál Mustár Hozzáadott
  • 3 dl tejföl Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük a húst előkészíteni azáltal, hogy megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Fontos, hogy egyenlő vastagságúak legyenek a szeletek, hogy egyformán süljenek.

2. Lépés

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk minden oldalukról. Ezután kenjük be őket a mustárral. A mustár sósságától függően adagoljuk a sót és borsot. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sós!

3. Lépés

Zúzzuk össze a fokhagymát és keverjük össze a tejföllel. Ennek a fokhagymás-tejfölös keveréknek köszönhetően lesz igazán ízletes és saftos a hús.

4. Lépés

A hússzeleteket forgassuk bele az előkészített tejfölös keverékbe, hogy jól bevonja őket. Hagyjuk állni hűtőben minél tovább, de legalább 1 órát pihentessük.

5. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

6. Lépés

Az olajat egy tűzálló serpenyőben melegítsük fel. Adjuk hozzá a húsokat és mindkét oldalukat süssük meg, amíg szép aranybarnák nem lesznek.

7. Lépés

Miután mindkét oldaluk megsült, tegyük őket a sütőbe még úgy 20-30 percre. Fontos, hogy ekkor is figyeljünk a hús állagára, nehogy túlsüssük és száraz legyen!

8. Lépés

Amikor elkészült, szórjuk meg friss petrezselyemmel.

Hasonló receptek

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Eszterházy sertésszelet

A Eszterházy sertésszelet egy gazdag, ízletes és laktató fogás, amit a nagy mennyiségű hússal, szósszal és sajttal készítenek.

Resztelt máj

A resztelt máj igazi családi kedvenc nálunk, hétköznapokra gyors és laktató, de hétvégékre is nagyon szeretjük, mert annyiféleképpen variálható. Az alábbi receptben a szokásos módon készült el, a tapasztalataim alapján ajánlom mindenkinek.

Fűszeres Erdélyi rakott káposzta

Az \Erdélyi rakott káposzta\ hagyományos magyar étel, melyben a finom párolt káposzta rétegekben találkozik a fűszeres sertéshússal és rizs darabokkal. Ideális választás a hideg téli estékre, vagy ha valami igazán laktató ételre van szükségünk.

Zöldborsós sertéstokány

A zöldborsós sertéstokány igazi csúcspontja egy hosszú nap utáni családi vacsorának. Húsos, zöldséges és hihetetlenül ízletes ez az étel, amely szinte minden magyar boszorkánykonyhában megtalálható.

Tejfölös gombás szelet

Tökéletes fogás a vasárnapi ebédhez.

Ízletes csirkemell zöldborsóval

A csirkemell zöldborsóval egy rendkívül ízletes és egyszerűen elkészíthető fogás, amelyet főbevételeként vagy akár köretként is tálalhatunk.

Darált húsleves "Chili Con Carne"

Egy kiadós és fűszeres leves, amely hideg időben tökéletes egy hangulatos étkezéshez. Ez a leves a családomban klasszikusnak számít. A receptből rengeteg készül - így készüljön fel a finom maradékokra vagy a fagyasztóban való étkezésre, zöldségekkel és fűszerekkel van megfűszerezve, így a mexikói konyha minden ízét élvezheti.

Hasonló receptek

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Eszterházy sertésszelet

A Eszterházy sertésszelet egy gazdag, ízletes és laktató fogás, amit a nagy mennyiségű hússal, szósszal és sajttal készítenek.

Resztelt máj

A resztelt máj igazi családi kedvenc nálunk, hétköznapokra gyors és laktató, de hétvégékre is nagyon szeretjük, mert annyiféleképpen variálható. Az alábbi receptben a szokásos módon készült el, a tapasztalataim alapján ajánlom mindenkinek.

Fűszeres Erdélyi rakott káposzta

Az \Erdélyi rakott káposzta\ hagyományos magyar étel, melyben a finom párolt káposzta rétegekben találkozik a fűszeres sertéshússal és rizs darabokkal. Ideális választás a hideg téli estékre, vagy ha valami igazán laktató ételre van szükségünk.

Zöldborsós sertéstokány

A zöldborsós sertéstokány igazi csúcspontja egy hosszú nap utáni családi vacsorának. Húsos, zöldséges és hihetetlenül ízletes ez az étel, amely szinte minden magyar boszorkánykonyhában megtalálható.

Tejfölös gombás szelet

Tökéletes fogás a vasárnapi ebédhez.

Ízletes csirkemell zöldborsóval

A csirkemell zöldborsóval egy rendkívül ízletes és egyszerűen elkészíthető fogás, amelyet főbevételeként vagy akár köretként is tálalhatunk.

Darált húsleves "Chili Con Carne"

Egy kiadós és fűszeres leves, amely hideg időben tökéletes egy hangulatos étkezéshez. Ez a leves a családomban klasszikusnak számít. A receptből rengeteg készül - így készüljön fel a finom maradékokra vagy a fagyasztóban való étkezésre, zöldségekkel és fűszerekkel van megfűszerezve, így a mexikói konyha minden ízét élvezheti.

Reels

Új