HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Pác a ragacsos barbecue sült sertésbordákhoz

Az egyik kedvencem a főzésben, és még inkább az evésben, a zamatos, meggyes sertésborda. A titok természetesen a pácban rejlik. A receptet, amit most megosztok, az évek során szeretettel tökéletesítettem, és páratlan dimenzióval és ízzel ruházom fel a bordáimat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 csészék Meggybefőttből Hozzáadott
  • 1 csésze Ketchupot Hozzáadott
  • 4 EL Barna cukor Hozzáadott
  • 3 EL vörösborecet Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál Füstölt paprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hagymapor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • Egy csipet Tabasco szósz Hozzáadott
  • 4 font Sertésborda Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

345 perc.
1. Lépés

Kezdjük a pác elkészítésével. Egy közepes tálban keverje össze a meggybefőttet, a ketchupot, a barna cukrot, a vörösborecetet, a darált fokhagymát, a füstölt paprikát, a hagymaport, a sót, a fekete borsot és egy csipetnyi Tabasco-szószt. Ez a lépés valóban megalapozza a bordák ízét. A hangsúlyosabb édesség érdekében egy csipetnyivel több barna cukrot adhat hozzá.

2. Lépés

Ha a hozzávalók jól összeálltak, gazdag és fényes pácot kapunk. Elég sűrűnek kell lennie ahhoz, hogy bevonja a kanál hátulját, de nem túlságosan viszkózus. Ha túl sűrű lenne, fontolja meg, hogy egy kicsit több vörösborecetet adjon hozzá, hogy hígítsa.

3. Lépés

A pácléből egy csészényit tegyen félre a későbbi kenegetéshez. Így a bordák szaftosak és ízletesek maradnak a sütés során.

4. Lépés

Tegye a sertésbordákat egy sekély tálba vagy egy nagy cipzáras zacskóba. Öntse a maradék páclét a bordákra, ügyelve arra, hogy minden részét jól bevonja. Hagyja a bordákat legalább 3 órán át pácolódni - én általában 8 órára törekszem. A pácolási idő alatt időnként forgassa meg a bordákat, hogy az ízek egyenletesen átjárják őket.

5. Lépés

Miután a bordák bepácolódtak, készen állnak arra, hogy az általad választott módszerrel elkészítsd őket. Legyen az grillezés, sütés vagy füstölés, a választás a tiéd. Én személy szerint a grillezést javaslom a szép szenesedés érdekében.

Hasonló receptek

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Gyros saláta

A gyros saláta nagy sláger nálunk. Rendszeresen elkészítem az egész családnak, különösen hétvégén.
TASTElist
TASTElist
Csirke tészta
Videorecept

Csirke tészta

Egy egyszerű, friss saláta. Tökéletes ebédre vagy vacsorára is.

Pácolt sertésborda

Ízletes és szaftos pácolt sertésborda, amely minden grill szezonban különösen kedvelt. Ez a fűszeres borda a legjobb, ha éjszakán keresztül pácoljuk, így elegendő időt biztosítva az összes finom páclé felszívódására.

Hiteles barbecue koreai marhahús rövid bordák

Ha van olyan étel, amelyről az autentikus koreai éttermekben való étkezés kellemes emlékeket ébreszt bennem, akkor az a koreai marhaborda. A hihetetlenül zsenge és ízletes bordák, amelyeket édes és pikáns pác egészít ki: ez egy olyan recept, amely türelmet igényel, de higgye el, a végeredmény teljesen megéri. Nálunk a család kedvencének választották, az évek során tökéletesítettem a pácot, és megtanultam, hogyan kell a legjobban elkészíteni ezeket a bordákat.

Sertéskaraj pácolási recept

Egy finom, mégis aromás pác, amely különleges ízt kölcsönöz majd a sertéskarajodnak. Tökéletes a grillezéshez és a sütőben történő sütéshez egyaránt. Ennek az eljárásnak köszönhetően a hús rendkívül szaftos és az íze szétolvad a szádban.

Bárányborda

Nagyon kedvelt módja a báránykotlett elkészítésének.

Gombamártás csirkével

Tejszínes gombamártás receptje párolt csirkével.

Hasonló receptek

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Gyros saláta

A gyros saláta nagy sláger nálunk. Rendszeresen elkészítem az egész családnak, különösen hétvégén.
TASTElist
TASTElist
Csirke tészta
Videorecept

Csirke tészta

Egy egyszerű, friss saláta. Tökéletes ebédre vagy vacsorára is.

Pácolt sertésborda

Ízletes és szaftos pácolt sertésborda, amely minden grill szezonban különösen kedvelt. Ez a fűszeres borda a legjobb, ha éjszakán keresztül pácoljuk, így elegendő időt biztosítva az összes finom páclé felszívódására.

Hiteles barbecue koreai marhahús rövid bordák

Ha van olyan étel, amelyről az autentikus koreai éttermekben való étkezés kellemes emlékeket ébreszt bennem, akkor az a koreai marhaborda. A hihetetlenül zsenge és ízletes bordák, amelyeket édes és pikáns pác egészít ki: ez egy olyan recept, amely türelmet igényel, de higgye el, a végeredmény teljesen megéri. Nálunk a család kedvencének választották, az évek során tökéletesítettem a pácot, és megtanultam, hogyan kell a legjobban elkészíteni ezeket a bordákat.

Sertéskaraj pácolási recept

Egy finom, mégis aromás pác, amely különleges ízt kölcsönöz majd a sertéskarajodnak. Tökéletes a grillezéshez és a sütőben történő sütéshez egyaránt. Ennek az eljárásnak köszönhetően a hús rendkívül szaftos és az íze szétolvad a szádban.

Bárányborda

Nagyon kedvelt módja a báránykotlett elkészítésének.

Gombamártás csirkével

Tejszínes gombamártás receptje párolt csirkével.

Reels

Új