HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Pacalpörkölt

Egy hagyományos magyar étel, melyet leginkább bográcsban, nyílt tűzön készítenek, azonban most egy otthoni recept kerül bemutatásra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg előfőzött pacal Hozzáadott
  • 2 ks nagy hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál édespaprika Hozzáadott
  • 2 teáskanál sertészsír vagy olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál kömény Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks chili paprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Egy serpenyőben hevítsük fel a sertészsírt, és pirítsuk aranybarnára a kockára vágott hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a sót, a fekete borsot, a köményt, adjuk hozzá a pacalcsíkokat és jól keverjük össze.

2. Lépés

Szórjuk meg pirospaprikával, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepjen mindent. Körülbelül 1,5 órát főzzük, de mielőtt teljesen elkészülne, ne felejtsük el hozzáadni még a paradicsom szeleteket és a chili paprikákat.

Hasonló receptek

Csirkemell paradicsomszósszal

Ízletes recept csirkemell paradicsomszósszal.

Kakaspörkölt

A pörkölt jellegzetessége a gazdag ízvilág és az ellenállhatatlan illat. A szaftos, fűszeres hússal, amelyet friss zöldségek és fűszerek kísérnek, garantáltan elnyeri a vendégek tetszését.

Klasszikus szaftos körömpörkölt

A körömpörköltet lassan, tökéletesre főzve a hús szinte magától lecsúszik csontról, a leve pedig gazdag és zamatos. Tálaljuk ropogós kenyérrel a mártogatáshoz!

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Borsos tokány tejfölös

Ez egy hagyományos magyar étel, amelyet a szívósabb húsok felhasználásával készítenek. Jellegzetes ízét a borsozás, a hagyma és a tejföl adja. Számos variációját ismerjük, azonban most a tejfölös változatot mutatjuk be.

Régimódi marhahús és zöldségpörkölt

Nincs is jobb egy kiadós pörköltnél egy hideg téli estén, és én pontosan ezt a receptet találtam ki.

Spagetti darált hússal

Hagyományos olasz spagetti bolognese receptje darált hússal.

Vadas mártás recept szarvashúsból

Ez a klasszikus magyar étel kiváló választás az ünnepi asztalra. A vad ízletes mártásban, fűszerekkel és vörösborral főzve fantasztikus íz élményt nyújt.

Hasonló receptek

Csirkemell paradicsomszósszal

Ízletes recept csirkemell paradicsomszósszal.

Kakaspörkölt

A pörkölt jellegzetessége a gazdag ízvilág és az ellenállhatatlan illat. A szaftos, fűszeres hússal, amelyet friss zöldségek és fűszerek kísérnek, garantáltan elnyeri a vendégek tetszését.

Klasszikus szaftos körömpörkölt

A körömpörköltet lassan, tökéletesre főzve a hús szinte magától lecsúszik csontról, a leve pedig gazdag és zamatos. Tálaljuk ropogós kenyérrel a mártogatáshoz!

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Borsos tokány tejfölös

Ez egy hagyományos magyar étel, amelyet a szívósabb húsok felhasználásával készítenek. Jellegzetes ízét a borsozás, a hagyma és a tejföl adja. Számos variációját ismerjük, azonban most a tejfölös változatot mutatjuk be.

Régimódi marhahús és zöldségpörkölt

Nincs is jobb egy kiadós pörköltnél egy hideg téli estén, és én pontosan ezt a receptet találtam ki.

Spagetti darált hússal

Hagyományos olasz spagetti bolognese receptje darált hússal.

Vadas mártás recept szarvashúsból

Ez a klasszikus magyar étel kiváló választás az ünnepi asztalra. A vad ízletes mártásban, fűszerekkel és vörösborral főzve fantasztikus íz élményt nyújt.

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

100 receptek

Olcsó ételek

450 receptek

Ebéd

2251 receptek

Gyors ételek

1704 receptek

Sütemények

795 receptek

Karfiol

64 receptek

Húsételek

1081 receptek

Desszert

1658 receptek