HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Pestós tészta

A zöld pestó alapja a bazsalikom. Dolgozhatunk üzletben vásárolható szósszal is, de házilag sem nehéz elkészíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g tészta Hozzáadott
  • 2 Csésze friss bazsalikom levelei Hozzáadott
  • 12 Csésze parmezán Hozzáadott
  • 12 Csésze friss római saláta levelei Hozzáadott
  • 12 Csésze dió vagy mandula Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 14 Csésze olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A bazsalikom leveleket, római saláta leveleket, diót/mandulát, fokhagymát, parmezán sajtot, sót, borsot és az olívaolajat összeturmixoljuk. A kész pestot hűtőben tároljuk, a tésztánkhoz 2-3 evőanálnyira lesz szükség.

2. Lépés

Főzzük meg a tésztát, majd szűrjük lesz.

3. Lépés

Egy serpenyőben melegítsük fel a pestot, és tegyük rá a főtt tésztát. Keverjük az egészet össze.

Reels

Új

Top kategóriák