HIRDETŐ
Piskóta tekercs eperkrémmel

Piskóta tekercs eperkrémmel

Egy egyszerű piskóta tekercs, amely 30 perc alatt elkészül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Hozzávalók

  • 5 tojás Hozzáadott
  • 5 evőkanál sima liszt speciális Hozzáadott
  • cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál víz Hozzáadott
  • 1 tk Vanília paszta Hozzáadott
  • 1 citrom (héj) Hozzáadott

Krém

  • 1 DR Oetker eper töltelék Hozzáadott

Tettvágy

  • 80 ml Tejszínhab Hozzáadott
  • 100 g Forró csokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A tojásokat szétválasztjuk tojásfehérjére és sárgájára. A tojásfehérjét habbá verjük 1PL cukorral és egy csipet sóval. A sárgáját cukorral kiverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet, citromhéjat, lisztet és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot. A tésztát sütőpapírral borított tepsire öntjük, egyenletesen eloszlatjuk és 180°C-on, 15 percre sütjük. A sütés után hagyjuk néhány percig hűlni, majd még melegen feltekerjük.

2. Lépés

Készítsük el a tölteléket az utasítás szerint (én megváltoztattam az arányt és 300ml tejszínt és 200g túrót használtam). A krémet kenjük a roládra és göngyöljük fel.

3. Lépés

A ganache-t úgy készítjük el, hogy felmelegítjük a tejszínt, hozzáadjuk a csokoládét és ráöntjük a roll-ra. Pár órára hűtőbe tesszük.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1149 receptek

Mascarpone

124 receptek

Olcsó ételek

469 receptek

Sütemények

818 receptek

Gyors ételek

1914 receptek

Desszert

1808 receptek

Tészta

334 receptek

Ebéd

2391 receptek