HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Rablóhús pulykából

Az ízletes, nyári színekben pompázó rablóhús vagy pulykasaslik még finomabb lesz, ha legalább egy napra a nedves pácban hagyod a húst sütés előtt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A nedves páchoz

  • 50 dkg pulykamell Hozzáadott
  • 4 dl víz Hozzáadott
  • 212 dkg Hozzáadott
  • 0.8 dkg barna cukor Hozzáadott
  • 3 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott

A saslikhoz

  • 2 ek curry por Hozzáadott
  • 1 dl olívaolaj Hozzáadott
  • 1 dl étolaj Hozzáadott
  • 1 ks zöld kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 1 ks piros kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 1 Fej lila hagyma Hozzáadott
  • 10 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

210 perc.
1. Lépés

A pulykamellett megtisztítjuk és felkockázzuk. Elkészítjük a nedves pácot. A vizet, a cukrot és a sót összekeverjük, majd miután a hagymákat megpucoltuk, felszeletelve hozzáadjuk. A babérleveleket és a húst is hozzáadjuk a nedves páchoz, aztán lefedve 3 órára a hűtőbe tesszük.

2. Lépés

3 óra elteltével a húst kivesszük a hűtőből, leszűrjük, majd összekeverjük a curry porral. Ezután az étolajjal és az olívaolajjal lefedjük a pulykát, hozzáadjuk a leszűrt babérlevelet és a hagymákat, aztán alaposan átmozgatjuk, hogy hús minden pontját érje az olaj. Ha ezzel elkészültünk, frissentartó fóliával légmentesen lefedjük és legalább 1 napra a pácban hagyjuk.

3. Lépés

Amikor meg szeretnénk sütni a pulykasaslikot, a rusztikus darabokra vágott paprikákkal, hagymával és szalonnával nyársra húzzuk, aztán serpenyőben, sütőben, vagy grillen elkészítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek