Forrás: Youtube
Raffaello torta
Isteni kókuszíz! Egy ilyen tortára vágynak a raffaello csemege rajongói. Az elkészítésétől sem kell megriadni, gyorsan összeállítható, a szemetgyönyörködtető díszítés pedig csak rajtad múlik.
Hozzávalók
Tészta
- 100 g finomliszt
- 100 g mandulaliszt
- 200 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 100 ml víz
- 100 ml olaj
- 4 ks tojás
Krém
- 450 g mascarpone
- 130 g vaj
- 200 g fehér csokoládé
- 60 g porcukor
- 40 g kókuszreszelék
Eljárás
A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját kikeverjük a cukrokkal, olajjal és vízzel. A liszteket is vegítjük. Egy külön tálban pedig kemény habot verünk a tojásfehérjéből. Mindegyiket összekeverjük, és kettő tortaformában megsütjük a lapokat 190 °C fokos sütőben 15 perc alatt.
A puha vajat kikeverjük az olvasztott csokoládéval, a mascarpone-val, a cukorral és a kókusszal.
A kihűlt tortalapokat további 2-2 darabra vághatjuk. Megtöltjük mindegyiket a kérmmel, és a torta oldalait is bevonjuk. Kókuszreszelékkel, fehér csokoládéval, és bonbonokkal szabadon díszíthető.