HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Rozmaringos bárányragu

Húsvéti ütős ragu, aminél garantált a siker.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg báránycomb Hozzáadott
  • 3 ek olaj Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • 1 tk paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ág tekercsek Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 ks citromlé Hozzáadott
  • 100 ml száraz fehérbor Hozzáadott
  • 200 ml víz Hozzáadott
  • 2 Szál sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ek liszt Hozzáadott
  • 200 g zöldborsó Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A húst nagyobb kockákra vágjuk, majd forró serpenyőben a felforrósított olajon piros kérget pirítunk rá. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, amit barnulásig pirítunk.

2. Lépés

Ezután jöhet a finomra vágott hagyma, és a vékonyan szeletelt fokhagyma is hozzá. A rozmaring leveleit finomra vágjuk, majd ezt is hozzáadjuk a raguhoz, a babérlevéllel és a reszelt citromhéjjal együtt.

3. Lépés

Felöntjük a fehérborral, és ugyanennyi vízzel, majd lefedjük, és elkezdjük párolni.

4. Lépés

Ha a raguban a hús már félig megpuhult, jöhet hozzá a karikákra vágott répa, kevés liszt, még egy nagy csipet só, felöntjük megint 100 ml vízzel, majd lefedve addig pároljuk, míg a hús teljesen megpuhul.

5. Lépés

Ha a hús puha, hozzáadjuk a zöldborsót, kivesszük a babérleveleket, majd két kanál segítségével nagy galuskákat szaggatunk a ragu tetejére a tésztából, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük az ételt, 40 percre, hogy a cobblerek szépen megsüljenek a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

503 receptek

Brokkoli

71 receptek

Szilva

94 receptek

Mascarpone

141 receptek

Húsételek

1231 receptek

Reggeli

427 receptek

Sütemények

833 receptek

Ebéd

2588 receptek