:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/aWf_r0XyEWx31m7xdLxG/38eabd14ed2f17df69f2afa8e5e899.jpeg)
Forrás: papkin from Getty Images
Sárgarépa borsóval
Ez a recept jut eszembe, ha anyám házi főztjére gondolok. A sárgarépa borsóval egy olyan étel, amely mindig is nagyon népszerű volt nálunk, mind vacsora köretként, mind pedig önmagában könnyű ételként.
Hozzávalók
- 500 g sárgarépa
- 300 g Fagyasztott borsó
- 2 kanalak Vaj
- só ízlés szerint
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- Opcionális: csipetnyi cukor
Eljárás
Hámozza meg a sárgarépát, és vágja szeletekre vagy karókra, tetszés szerint.
A borsót folyó víz alatt mossuk meg, hogy megszabaduljunk a jégtől.
Egy nagy fazékban hevítsük fel a vajat, dobjuk bele a sárgarépát, és közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk. Vigyázzunk, hogy a sárgarépa ne égjen meg, mert az elrontaná az étel ízét.
Amikor a sárgarépa kezd megpuhulni (kb. 15 perc múlva), adjuk hozzá a borsót. Előtte azonban érdemes ellenőrizni, hogy a sárgarépa mennyire főtt meg - a méretétől függően az idő kissé eltérhet.
Párolja a zöldségeket még körülbelül 15 percig, amíg a borsó megpuhul, de nem fő meg túlságosan. Itt fontos, hogy szabályozzuk a hőfokot és kevergessük, hogy a zöldségek ne ragadjanak a fazék aljára.
Végül ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Egy csipetnyi cukrot is adhat hozzá, ha szereti az édes ízt.
Tálalja a kész ételt forrón, húsok mellé köretként vagy önálló ételként.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/9GBoMN-iAVYk1i-Bw22a/9fc79811839882ab7d71930a0f31b5.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/_Yc9-q8i2NdqXFCk_Ms9/2f14d6766c35bcac836ff7027fa373.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/GbUkrhZF0HOo3Fw10H4d/622fd8b926487ac9d8ab5f3743e256.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/UIwJu_buc9j7tUruEXbn/3cd86005207f1c1deaa71103021ea5.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/5dKyU2K2RJYATP2BDHpY/3f17a2cb6564aa7439f3f4fdf0eee7.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/AtSkopH1_d2V_OaY35c7/e5aa16e42a37c90b3585129143bdfc.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/HtKmR6rhmTnqxmCEngot/95ea536dd362f34a71e9ceb5860563.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/DWwD49G8An32ylq0GbPt/27f1071280b0b5dc967b8b1cf75d9f.jpeg)












