HIRDETŐ

Forrás: papkin from Getty Images

Sárgarépa borsóval

Ez a recept jut eszembe, ha anyám házi főztjére gondolok. A sárgarépa borsóval egy olyan étel, amely mindig is nagyon népszerű volt nálunk, mind vacsora köretként, mind pedig önmagában könnyű ételként.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sárgarépa Hozzáadott
  • 300 g Fagyasztott borsó Hozzáadott
  • 2 kanalak Vaj Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • frissen őrölt bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Opcionális: csipetnyi cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Hámozza meg a sárgarépát, és vágja szeletekre vagy karókra, tetszés szerint.

2. Lépés

A borsót folyó víz alatt mossuk meg, hogy megszabaduljunk a jégtől.

3. Lépés

Egy nagy fazékban hevítsük fel a vajat, dobjuk bele a sárgarépát, és közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk. Vigyázzunk, hogy a sárgarépa ne égjen meg, mert az elrontaná az étel ízét.

4. Lépés

Amikor a sárgarépa kezd megpuhulni (kb. 15 perc múlva), adjuk hozzá a borsót. Előtte azonban érdemes ellenőrizni, hogy a sárgarépa mennyire főtt meg - a méretétől függően az idő kissé eltérhet.

5. Lépés

Párolja a zöldségeket még körülbelül 15 percig, amíg a borsó megpuhul, de nem fő meg túlságosan. Itt fontos, hogy szabályozzuk a hőfokot és kevergessük, hogy a zöldségek ne ragadjanak a fazék aljára.

6. Lépés

Végül ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Egy csipetnyi cukrot is adhat hozzá, ha szereti az édes ízt.

7. Lépés

Tálalja a kész ételt forrón, húsok mellé köretként vagy önálló ételként.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Mascarpone

141 receptek

Sült

585 receptek

Ebéd

2588 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek

Desszert

1950 receptek