HIRDETŐ

Forrás: enzo4 via Adebe Stock

Scaloppine al Limone (borjúhús szelet citrommal)

Ez a scaloppine al limone recept az egyik kedvenc olasz házias ételem. A citrommártás csodálatosan savanykás, és igazán kiemeli a borjúhús ízét. Remek hangulatú étel, amely nemcsak nyáron ízlik a könnyedségének köszönhetően, hanem a hidegebb időben is jó hangulatba hoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 friss Borjúhús escalope Hozzáadott
  • 3 apróra vágott gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 nagy Reszeljük le a citromhéjat és facsarjuk ki a levét. Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 100 ml fehérbor Hozzáadott
  • 25 g liszt Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Olívaolaj a sütéshez Hozzáadott
  • Friss rozmaring a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

A scaloppine al limone recept elkészítéséhez először sóval és borssal fűszerezzük a borjúhúst, majd lisztbe forgatjuk. A lisztben való forgatás biztosítja, hogy a hús szép ropogós legyen, és később jól magába szívja a mártást.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat, majd süssük a szeleteket mindkét oldalukon kb. 2 percig, amíg aranybarnára pirulnak. Vegye ki a húsdarabokat a serpenyőből, és tegye félre.

3. Lépés

Most melegítse fel a vajat ugyanabban a serpenyőben. Pirítsuk benne a fokhagymát, amíg a színe meg nem változik, ami intenzív ízt ad az ételnek.

4. Lépés

Adjuk hozzá a fehérbort, és forraljuk fel, közben kaparjuk le a serpenyő aljáról a húsmaradékot. Ez biztosítja, hogy a mártás tele legyen ízekkel.

5. Lépés

Adjuk hozzá a citromlevet és a citromhéjat, majd forraljuk fel a mártást. Vigyázzunk, hogy ne adjunk hozzá túl sok citromlevet, a mártásnak csak enyhe citrusízűnek kell lennie.

6. Lépés

Tegyük vissza a szeleteket a serpenyőbe, és öntsük rá a mártást. Pároljuk rövid ideig, amíg a hús megfő, és a mártás besűrűsödik.

7. Lépés

Díszítse az olasz scaloppine al limone-t apróra vágott rozmaringgal, és tálalja. A rozmaring friss ízt ad az ételnek, és gyönyörűen is néz ki.

Hasonló receptek

Mole Poblano mexikói csirke csokoládémártással

A Mole Poblano egy finom mexikói specialitás, amelyet rendszeresen készítek a családomnak. A csirkecombokat csokoládéval fűszerezett fűszeres mártásban pároljuk, ami annyira különlegessé teszi ezt az ételt. Próbálja ki ezt az érdekes mexikói csirke receptet, és imádni fogja!

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

Klasszikus kelkáposzta tekercsek

Egy finomság a német konyhából, a kelkáposzta tekercsek darált hússal töltött kelkáposzta levelek, amelyek ízletes húslevésben párolódnak. Ideálisak egy meghitt családi étkezéshez.

Egzotikus csirke curry zöldségekkel és basmati rizzsel

Ez a recept a csirke curry zöldségekkel egy abszolút kötelező az egzotikus konyha minden szerelmese számára. Kiválóan lekerekített, finom fűszerességgel és a fanyar fűszerek friss ízével színt és ízt visz az asztalra - igazi csemege az ízlelőbimbóknak! Szenvedélyes szakácsként időközben számos curry-ételt kipróbáltam már, de ez a csirkés curry különösen mindig elnyeri vendégeim tetszését.

"Rakott Krumpli" magyar specialitás

Ez az egyik kedvenc magyar receptem, amely generációk óta öröklődik a családomban. A rakott krumpli egy magyar étel, amely burgonyából, tejfölből, kolbászból és tojásból áll. Rakott formában készül, a hozzávalókat egymásra halmozzák. Tökéletes a hideg téli napokon, és mindig nagy sikert arat a családi összejöveteleken.

Schnitzel tejszínes és paradicsomszósszal

Szeretem a klasszikus ételek modernizálását, és ez a szelet recept tökéletes példa erre. A hagyományos Wiener Schnitzel helyett egy édes-fűszeres mártást adtam hozzá, amely teljesen új dimenziót ad ennek az ételnek. Már többször elkészítettem, és minden alkalommal hihetetlen lelkesedés volt az eredmény.

Hiteles vietnami csirke zöldség keverés sült

Ez a vibráló és ízgazdag vietnami rántott étel megbízható társa minden otthoni szakács repertoárjának. A zöldségek bőséges színei nemcsak esztétikai élvezetet nyújtanak, hanem hatalmas egészségügyi előnyökkel is járnak.

Szószban párolt szarvaspörkölt

Egy laktató vadhús étel, különösen a hideg hónapokban népszerű. A szarvas húst ízesített szószban pároljuk, ezáltal válik különösen finommá és lédússá. Az ételt legjobban nokedlivel és vöröskáposztával tálaljuk.

Hasonló receptek

Mole Poblano mexikói csirke csokoládémártással

A Mole Poblano egy finom mexikói specialitás, amelyet rendszeresen készítek a családomnak. A csirkecombokat csokoládéval fűszerezett fűszeres mártásban pároljuk, ami annyira különlegessé teszi ezt az ételt. Próbálja ki ezt az érdekes mexikói csirke receptet, és imádni fogja!

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

Klasszikus kelkáposzta tekercsek

Egy finomság a német konyhából, a kelkáposzta tekercsek darált hússal töltött kelkáposzta levelek, amelyek ízletes húslevésben párolódnak. Ideálisak egy meghitt családi étkezéshez.

Egzotikus csirke curry zöldségekkel és basmati rizzsel

Ez a recept a csirke curry zöldségekkel egy abszolút kötelező az egzotikus konyha minden szerelmese számára. Kiválóan lekerekített, finom fűszerességgel és a fanyar fűszerek friss ízével színt és ízt visz az asztalra - igazi csemege az ízlelőbimbóknak! Szenvedélyes szakácsként időközben számos curry-ételt kipróbáltam már, de ez a csirkés curry különösen mindig elnyeri vendégeim tetszését.

"Rakott Krumpli" magyar specialitás

Ez az egyik kedvenc magyar receptem, amely generációk óta öröklődik a családomban. A rakott krumpli egy magyar étel, amely burgonyából, tejfölből, kolbászból és tojásból áll. Rakott formában készül, a hozzávalókat egymásra halmozzák. Tökéletes a hideg téli napokon, és mindig nagy sikert arat a családi összejöveteleken.

Schnitzel tejszínes és paradicsomszósszal

Szeretem a klasszikus ételek modernizálását, és ez a szelet recept tökéletes példa erre. A hagyományos Wiener Schnitzel helyett egy édes-fűszeres mártást adtam hozzá, amely teljesen új dimenziót ad ennek az ételnek. Már többször elkészítettem, és minden alkalommal hihetetlen lelkesedés volt az eredmény.

Hiteles vietnami csirke zöldség keverés sült

Ez a vibráló és ízgazdag vietnami rántott étel megbízható társa minden otthoni szakács repertoárjának. A zöldségek bőséges színei nemcsak esztétikai élvezetet nyújtanak, hanem hatalmas egészségügyi előnyökkel is járnak.

Szószban párolt szarvaspörkölt

Egy laktató vadhús étel, különösen a hideg hónapokban népszerű. A szarvas húst ízesített szószban pároljuk, ezáltal válik különösen finommá és lédússá. Az ételt legjobban nokedlivel és vöröskáposztával tálaljuk.

Reels

Új