:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/heL6_01ujPYrGtuQPstl/33e9f6f94e7325244d5947d441cc46.jpeg)
Forrás: Freepik
Sütőben sült pulykamell
Ez a sütőben sült pulykamell recept egy egyszerű, klasszikus ünnepi főétel, ami rozmaringgal, zsályával és kakukkfűvel van fűszerezve a legízletesebb eredmény érdekében. Gluténmentes és 6 személyre elegendő.
Hozzávalók
- 3 font Csontban sült pulykamell
- 2 EL olívaolaj
- 1 teáskanál Szárított rozmaring
- 1 teáskanál Szárított zsálya
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál Fekete bors
Eljárás
Melegítse elő a sütőjét 165°C-ra (325°F) és helyezze a rácsot a sütő alsó harmadába.
Öblítse le a pulykamellét hideg víz alatt, majd törölje szárazra papírtörölközővel.
Egy kis tálban keverje össze az olívaolajat, rozmaringot, zsályát, kakukkfüvet, sót és borsot.
Dörzsölje be a gyógynövény keveréket a pulykamellbe, ügyelve arra, hogy a bőr alá is kerüljön.
Helyezze a pulykamell bőrös oldalát felfelé egy rácsra egy sütőtálban.
Süssük előmelegített sütőben 1,5-2 órán át, vagy amíg a mell legvastagabb részének belső hőmérséklete 165°F (74°C) nem lesz.
Vegye ki a pulykát a sütőből és hagyja pihenni 15 percig mielőtt felszeleteli és tálalja.