HIRDETŐ

Forrás: facebook:Szaloncukor papírok, csomagolások

Szaloncukor házilag

Már évek óta saját magam készítem el a szaloncukrot otthon a családnak, és bár különösebb nehézséget nem jelent a készítéssel járó munka, azért gyakorlást és türelmet igényel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 150 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 150 g fehér csokoládé Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 1 dl Tejszín Hozzáadott
  • színes szaloncukorpapír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

- Először is az étcsokoládét és a fehér csokoládét elkülönítve daraboljuk fel. Én kis kockákra szoktam őket vágni, hiszen azzal könnyebb dolgozni.

2. Lépés

- A kis kockákra vágott csokoládék darabjait külön serpenyőben olvasszuk fel, de vigyázzunk, ne legyen túl forró a tűz, mert odaég a csokoládé!

3. Lépés

- Amikor mindkét csokoládé megolvadt, adjuk hozzájuk a porcukrot, a tejszínt és a vajat. A vajat előtte érdemes kis darabokra vágni, és ne mindet egyszerre, hanem apránként adjuk a csokoládéhoz.

4. Lépés

- Mikor a massza egyneművé vált, vegyük le a tűzről, és tegyük félre hűlni. Ezt érdemes egy órán át hagyni állni, amíg megfelelően megszilárdul.

5. Lépés

- Ha már jól formázható a massza, nedves kézzel vegyük ki a mennyiséget, majd gurítsunk belőle kisebb hosszúkás rudakat; ezek lesznek a szaloncukrok.

6. Lépés

- A gurított szaloncukrokat helyezzük hűtőbe 1-2 órára, hogy kellőképpen megkeményedjenek.

7. Lépés

- Az utolsó fázis a csomagolás: a szaloncukorpapírokat hajtsuk szépen körbe a szaloncukrokra, és óvatosan kössük össze a végeit, hogy ne essen le róluk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek