HIRDETŐ

Forrás: canva

Szarvas steak

Nagyon szeretem elkészíteni ezt a receptet a családomnak, mert egyszerű, gyorsan elkészül és mindenki nagyon szívesen eszi. A szarvas húsának különleges íze jól harmonizál a fűszerekkel és a vörösboros szósszal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks nagy szarvas steak Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • friss rozmaring Hozzáadott
  • Só, őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 100 ml vörösbor Hozzáadott
  • 100 ml húsleves alaplé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is állítsd a szarvas steaket szobahőmérsékletre, mielőtt hozzáfognál a főzéshez. Ez körülbelül 30-60 percet vesz igénybe, de megéri, mert így a hús sokkal egyenletesebben sül majd meg.

2. Lépés

Dobd a tűálló edénybe a fokhagymát, a rozmaringot és az olívaolajat. Öntsd hozzá a vörösbort és a húsleves alaplevet. Fontos, hogy a bor és az alaplé minőségi legyen, mert ezek alkotják a steak ízét alapozó szószt.

3. Lépés

Keverd össze a sót és a őrölt fekete borsot egy kis tálban, majd nyomkodd rá a szarvas steakre. Ne sajnáld a fűszerezést, a hús szereti az ízeket!

4. Lépés

Előmelegített, közepes lángon tartott serpenyőben süsd a steakeket körülbelül 3-4 percig. Ez függ a hús vastagságától és természetesen attól is, hogy mennyire szereted átsülve.

5. Lépés

A sült steaket tedd a tűálló edénybe és helyezd 200 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 10 percre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

131 receptek

Sütemények

826 receptek

Olcsó ételek

483 receptek

Gyors ételek

2018 receptek

Húsételek

1188 receptek

Desszert

1882 receptek

Ebéd

2482 receptek

Főtt

1874 receptek